برای استفاده بهتر از سایت، به حساب تون وارد بشید
به جرئت میتونم بگم که من به عنوان یه مدرس، هیچ کاری مهمتر از فیلتر کردن و صافی کردن اطلاعات ندارم تا بتونم اطلاعاتی رو بهتون ارائه بدم که واقعاً برای کسبوکار اینترنتی تون به درد تون بخوره. برای همین، تلاش شده که بهترین اطلاعات رو براتون گردآوری کنیم.
چند وقت پیش، یکی از کاربرهای وبسایت کارنتا بهم پیام داده بود و میخواست که دربارهی راهاندازی یه کسبوکار اینترنتی با من مشورت کنه. من هم قبول کردم و توی یه تماس صوتی با هم چند دقیقهای رو صحبت کردیم. ایشون میخواست که یه کسبوکار آنلاین رو راهاندازی کنه و برای این کار هم یه وام 50 میلیون تومانی گرفته بود. در واقع، سرمایهی اولیهی ایشون همون 50 میلیون تومان بود. یه سری از بخشهای کار رو هم به سرانجام رسونده بود؛ ولی چون به یه مشکل برخورد کرده بود، حالا میخواست مشاوره بگیره. ایشون شک داشت که آیا تا اون جای کار رو درست پیش رفته یا نه؟!
کسبوکار آنلاین ایشون بر پایهی یه اپلیکیشن موبایل بود که به آدم کمک میکرد که زندگی روزمرهی خودش رو بهتر مدیریت کنه. البته من دیگه اجازه ندارم وارد جزئیات ایده شون بشم و اون رو به طور دقیق توضیح بدم؛ ولی همین قدر بدونیم که ایدهی خوبی داشت.
حالا بعد از چند ماه که راهاندازی کار رو آغاز کرده بود و بخشهایی از اون رو هم انجام داده بود، از من میپرسید که آیا اون کاری که کرده، درست بوده یا نه؟ آیا اون ریسک، ارزش اش رو داشته یا نه؟ زمانی که این سوالها رو شنیدم، فهمیدم که متاسفانه ایشون اطلاعات کافی برای راهاندازی اون کسبوکار رو نداره و همهی تصور ایشون از راهاندازی اون بیزینس، اینه که اون اپلیکیشن موبایلی رو برنامهنویسی و آماده کنه!
در حالی که راه انداختن یه کار آنلاین، فقط این نیست. بلکه شما باید اطلاعات کافی از بقیهی جنبههای یه کسبوکار آنلاین هم داشته باشید. زمانی که شما برای راهاندازی کسبوکار تون اطلاعات کافی نداشته باشید، هر چقدر که سرمایه داشته باشید و وام بزرگی گرفته باشید، باز هم احتمال داره که شکست بخورید.
من به ایشون گفتم که فقط برای برنامهنویسی و آمادهسازی اون اپلیکیشن موبایل، حداقل 50 میلیون تومان نیاز دارید؛ چطور میخواید بقیهی هزینهها رو پوشش بدید؟ برنامه تون برای بقیهی کار چیه؟ چطور میخواید بازاریابی کنید و مشتری بگیرید؟ چطور میخواید پشتیبانی کنید؟ به چند نفر برای این کار نیاز دارید؟
تنها پاسخی که ایشون به من داد، این بود که میخواد بعد از آماده شدن اپلیکیشن، اون رو توی مارکتهای موبایلی (مانند گوگل پلی، مایکت، و…) قرار بده و چون ایدهی اون اپلیکیشن، خیلی خوب ئه و همه دنبال اش هستن، مردم خودشون اون رو نصب میکنن و مشتری هم براشون میآد. همهی اون چیزی که اون دوست مون میدونست، همین بود و من بهشون گفتم که به احتمال 99 درصد شکست میخورید!
بدون شک، هر کسبوکاری که میخواد راهاندازی بشه، به نسبت جدید بودن و اندازهی اون کسبوکار، ریسک خودش رو داره. بنابراین، یکی از مهمترین کارهایی که مدیر یا بنیانگذار اون کسبوکار باید انجام بده، اینه که ریسک کار رو تا میشه کم کنه. شما هم اگر میخواید کار اینترنتی خودتون رو راهاندازی کنید، باید همین کار رو بکنید.
مهمترین چیزی که باید میشه ریسک کاهش پیدا کنه، اینه که شما به اون کار و ایده، مسلط باشید. یعنی به طور دقیق بدونید که میخواید چی کار کنید و مسیر راهاندازی و مدیریت اون کسبوکار رو بدونید. برای همین، باید دانش و تجربهی کافی برای اون کار رو داشته باشید. شما باید بدونید که اون کار چقدر براتون هزینه داره و هزینهها رو به طور کامل بشناسید؛ چون خیلی از هزینهها، پنهانی هستن و به چشم نمیآن!
این که کار رو راه بندازیم و بگیم «خدا بزرگ ئه»، کار درستی نیست. شما باید همهی این موردهایی که گفتم رو توی طرح کسبوکار تون بیارید و برای خودتون یه بیزینس پلن خوب داشته باشید. باید بدونید که اون کسبوکاری که میخواید راهاندازی کنید، چه جوری ئه، کجا باید به درآمد برسه، چطور تبلیغ کنید، چقدر نیروی انسانی میخواد و چقدر هزینه داره.
شک کنید که بدون برنامهریزی و تجربه، نمیتونید توی کسبوکار تون موفق بشید؛ حالا هر چقدر هم که سرمایه تون زیاد باشه. پس، بهتون پیشنهاد میکنم که اطلاعات خودتون رو از راهاندازی و مدیریت یه کسبوکار اینترنتی بالا ببرید. شما میتونید از آموزشهای من استفاده کنید و اونها رو به دقت بررسی کنید. پیشنهاد میکنم که آموزشهای زیر رو هم بخونید:
من تازه سایت شما رو پیدا کردمم. واقعن نمی دونم که چرا شما کشف نمیشید. خیلی خوب توضیح میدید و به نظر تجربه های بالایی دارید. کاش بیشتر محتوا قرار بدید 🙂
اتفاقاً داشتم روی سایت کارنتا کار میکردم که دیدگاه تون رو دیدم. راستش، کارهای مربوط به پروژهها انقدر برام وقت نمیذاره؛ ولی دیگه باید توی سال جدید 1401 محتواگذاری سایت رو جدیتر بگیرم و براش هم برنامه دارم. ممنون از لطف تون 🙂