0

برای استفاده بهتر از سایت، به حساب تون وارد بشید

شهاب‌الدین دهنوی

به جرئت می‌تونم بگم که من به عنوان یه مدرس، هیچ کاری مهم‌تر از فیلتر کردن و صافی کردن اطلاعات ندارم تا بتونم اطلاعاتی رو بهتون ارائه بدم که واقعاً برای کسب‌وکار اینترنتی تون به درد تون بخوره. برای همین، تلاش شده که بهترین اطلاعات رو براتون گردآوری کنیم.

برای فروش آنلاین، پیج اینستاگرام بهتر است یا راه‌اندازی وب‌سایت؟

  • 1401/01/25

برای من که چند سالی می‌شه دارم در حوزه‌ی کسب‌وکارهای اینترنتی فعالیت می‌کنم، شنیدن این جور سوال‌ها دیگه یه چیز عادی شده؛ ولی خب، شاید هنوز هم نمی‌تونم به خیلی از کسب‌وکارهای سنتی، این رو بفهمونم که چرا باید یه پیج اینستاگرام داشته باشن یا چرا باید یه وب‌سایت راه‌اندازی کنن! چون خیلی از اون‌ها با این دنیای کسب‌وکارهای اینترنتی، آشنا نیستن و نمی‌دونن که چطور باید توی هر کدوم از بخش‌ها اش فعالیت کرد. ولی خب، پاسخی که من همیشه می‌گم اینه که این جور سوال‌ها، اشتباه ئه!

شهاب‌الدین دهنوی

به نظر من و خیلی از همکارهای من، این جور سوال‌ها از پایه و اساس، اشتباه ئه. هرگز نمی‌شه وب‌سایت رو با یه شبکه‌ی اجتماعی مقایسه کرد. البته وقتی که این پاسخ رو می‌دیم، خیلی ها گارد می‌گیرن و یه جورایی هم حق دارن؛ چون توی کشور ما، اینستاگرام خیلی محبوب شده و خیلی‌ها دارن ازش کسب درآمد می‌کنن و فرصت‌های درآمدزایی زیادی در اون هست و یه جورایی می‌شه گفت که مخاطب هدف هر نوع کسب‌وکاری رو توی اینستاگرام می‌شه پیدا کرد.

به دلیل همین محبوبیت زیاد اینستاگرام، فهموندن این موضوع به خیلی‌ها کار سختی شده. ولی خب، ما همچنان روی پاسخ مون پافشاری می‌کنیم. البته حتی شاید این سوال برای کسب‌وکارهایی که توی اینستاگرام هم فعالیت دارن، پیش بیاد و مختص کسانی که می‌خوان یه کاری رو راه‌اندازی کنن، نیست. اون‌ها می‌گن که ما داریم توی فلان شبکه‌ی اجتماعی فعالیت می‌کنیم و فروش خوبی هم داریم. پس، چه نیازی به یه وب‌سایت داریم و چرا خودمون رو توی دردسر بندازیم.

چند سال می‌خواید فعالیت کنید؟

نکته‌ی مهم، اینه که آیا اون کسب‌وکار می‌خواد که برای چندین سال فعالیت داشته باشه یا این که فقط برای یه مدت کوتاه چند ماهه فروش داشته باشه و دیگه تمام؟! اگر شما می‌خواید که برای سال‌ها فعالیت داشته باشید و کار تون رو به مرور بزرگ‌تر کنید، حتماً باید نیم‌نگاهی هم به وب‌سایت تون داشته باشید و به فکر برندسازی تون هم باشید؛ ولی خب، اگر می‌خواید که کار تون رو در اندازه‌ی کوچک نگه دارید، شاید حتی نیازی به وب‌سایت هم نداشته باشید و شبکه‌های اجتماعی گوناگون، کار تون رو راه بندازن.

بنابراین، اگر یه برنامه‌ی بلندمدت برای کسب‌وکار تون دارید و حالا می‌بینید که مشتری‌ها تون دارن بیش‌تر می‌شن، کم‌کم باید به فکر وب‌سایت تون هم باشید و فعالیت در اون جا رو جدی‌تر بگیرید. در واقع، هرگز نمی‌شه به اینستاگرام برای ساخت بستر اصلی یه کسب‌وکار رو به رشد اعتماد کرد؛ چون مالکیت اون برای شما نیست و شاید به هر دلیلی از دسترس شما خارج بشه. شاید اون‌ها کشور ما رو فیلتر کنن یا ما اون‌ها رو فیلتر کنیم.

توی این چند سال، ما موردهای زیادی رو دیدیم که بعد از چند سال زحمت کشیدن برای پیج اینستاگرام، بدون هیچ دلیل خاصی، پیج شون غیرفعال شده و صاحب‌های اون پیج‌ها هم نتونستن کاری کنن و در واقع، نتیجه‌ی اون زحمت‌ها شون به سادگی از بین رفت. پس، هرگز برای ساخت بستر اصلی کسب‌وکار تون به شبکه‌های اجتماعی اعتماد نکنید.

تعامل بیش‌تر با مخاطب‌ها

البته این حرف‌های من به این معنی نیست که نباید از شبکه‌های اجتماعی استفاده کرد! بلکه شبکه‌های اجتماعی، جاهای فوق‌العاده‌ای برای تعامل بیش‌تر با مخاطب‌ها هستن و شما در اون جا می‌تونید ارتباط خیلی خوبی رو با مخاطب‌های خودتون بگیرید. در واقع، شبکه‌ی اجتماعی، یکی از ابزارهایی هست که شما باید ازش استفاده کنید و نه همه چیز. شبکه‌های اجتماعی برای افزایش فروش می‌تونه بهتون کمک کنه. ولی هرگز برای ساخت بستر اصلی کسب‌وکار تون به شبکه‌های اجتماعی اعتماد نکنید. چون اون‌ها یه روز هستن و روز دیگه نیستن؛ یه روز، خیلی محبوب هستن و روز دیگه نیستن.

حداقل محصول پذیرفتنی (MVP)

اگر شما می‌خواید که کسب‌وکار تون رو راه‌اندازی کنید ولی نمی‌دونید که آیا مورد استقبال مخاطب‌ها تون قرار می‌گیره یا نه، می‌تونید از شبکه‌های اجتماعی کمک بگیرید. یعنی در ابتدا بدون این که هزینه‌های زیادی رو برای راه‌اندازی وب‌سایت یا فروشگاه اینترنتی انجام بدید، اون ایده تون رو توی یکی از شبکه‌های اجتماعی مطرح کنید و بازخورد مخاطب‌ها رو ببینید. اگر بازخورد خوبی دیدید، حالا برید سراغ وب‌سایت و بزرگ‌تر کردن کسب‌وکار تون به طور اصولی؛ ولی اگر بازخورد خوبی ندیدید، با کم‌ترین هزینه، اون ایده رو سنجیده‌اید و می‌تونید اون رو کنار بذارید.

حداقل محصول پذیرفتنی یا MVP، همین هست که من به زبان ساده بهتون توضیح دادم. یعنی ایده تون رو در اندازه‌ی کوچک اجرا کنید تا بتونید بازخورد مخاطب‌ها تون رو ببینید که اگر امکان اش باشه، می‌تونید از شبکه‌های اجتماعی برای اون استفاده کنید.

علاوه بر موردهایی که گفتم، دلیل‌های زیاد دیگه‌ای هست که شما باید از وب‌سایت برای کسب‌وکار تون استفاده کنید که من به طور کوتاه بهشون اشاره می‌کنم:

  • افزایش فروش و مشتری با سئو (SEO) در گوگل
  • ساده‌سازی سفارش دادن با اتومات کردن فرایندها
  • اعتمادسازی بیش‌تر با دریافت مجوزها برای سایت (مانند اینماد)
  • و…

اگر می‌خواید که خودتون بتونید وب‌سایت وردپرسی تون رو طراحی کنید یا اون رو مدیریت کنید، پیشنهاد می‌کنم که دوره‌ی «طراحی و ساخت وب‌سایت؛ بدون کدنویسی» رو تهیه کنید.

پرسش‌های خودتون رو درباره‌ی این موضوع یا هر موضوع دیگه‌ای، در بخش دیدگاه‌های پایین همین صفحه بپرسید. به تک‌تک شون پاسخ می‌دم.

دیدگاه و امتیاز تون رو بذارید

اگر می‌خواید که بعداً بتونید همه‌ی دیدگاه‌ها تون رو ببینید و پیگیری کنید؛ پیشنهاد می‌کنیم که اول، به حساب کاربری تون وارد بشید و بعد، کامنت و امتیاز بذارید. البته با این کار، یه کد تخفیف 20 درصدی رو هم برای اولین خرید تون دریافت می‌کنید.

Leave a reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>