0

برای استفاده بهتر از سایت، به حساب تون وارد بشید

شهاب‌الدین دهنوی

به جرئت می‌تونم بگم که من به عنوان یه مدرس، هیچ کاری مهم‌تر از فیلتر کردن و صافی کردن اطلاعات ندارم تا بتونم اطلاعاتی رو بهتون ارائه بدم که واقعاً برای کسب‌وکار اینترنتی تون به درد تون بخوره. برای همین، تلاش شده که بهترین اطلاعات رو براتون گردآوری کنیم.

صفحه‌ی سایت من، رتبه‌ی خوبی داشت؛ ولی بعد از مدتی رتبه اش رو توی گوگل از دست داده. چرا؟

  • 1401/01/22

وقتی که یه وب‌سایت طراحی و راه‌اندازی می‌شه، تازه کار آغاز می‌شه و ما باید برای اون وب‌سایت، تولید محتوا کنیم؛ ولی خب، فقط تولید محتوا به درد نمی‌خوره؛ بلکه باید تولید محتوای همراه با سئو کردن (SEO) باشه. باز هم تا این جای کار رو خیلی‌ها می‌دونن. ولی خب، مشکل اصلی از اون جایی آغاز می‌شه که محتوای ما در گوگل رتبه نمی‌گیره یا اگر برای مدت کوتاهی رتبه‌ی خوبی رو داشته، اون رتبه رو از دست می‌ده. حالا من می‌خوام توی این پرسش درباره‌ی مورد دوم حرف بزنم و یکی از مهم‌ترین دلیل‌های اون رو بررسی کنیم.

شهاب‌الدین دهنوی

پس، فرض کنید که ما یه صفحه داریم که براش تولید محتوا کردیم و برای مدتی هم توی گوگل رتبه گرفته و ما از اون صفحه، ورودی داشتیم؛ ولی بعد از مدتی، رتبه اش رو از دست داده و حالا می‌خوایم بدونیم که دلیل اش چی می‌تونه باشه؟

این رفتار گوگل و از دست رفتن رتبه‌ی صفحه‌ی وب‌سایت، دلیل‌های گوناگونی می‌تونه داشته باشه. مثلاً شاید کلیدواژه‌ی اون صفحه، توی رقابت با وب‌سایت دیگه افتاده و اون وب‌سایت‌ها بهتر از شما عمل کرده‌اند و در نتیجه، صفحه‌ی سایت اون‌ها بیش‌تر و بالاتر از شما نمایش داده می‌شه.

همچنین، می‌تونه دلیل‌های دیگه‌ای هم داشته باشه. مثلاً اگر شما از روش‌های سئوی کلاه‌سیاه (Black Hat SEO) استفاده کرده باشید، شاید گوگل فهمیده و به طور کلی، صفحه‌ی شما رو از نتیجه‌ی سرچ حذف کرده.

ولی خب، اگر رفتار شما طبیعی بوده و کاری رو هم برخلاف قانون‌های گوگل انجام نداده‌اید، شاید به این دلیل باشه که محتوا تون آپدیت نیست و نیاز دارید که اون محتوا رو بهتر و به‌روزرسانی کنید. برای همین، توی این پاسخ، من می‌خوام درباره‌ی آپدیت و به‌روزرسانی محتوا صحبت کنم.

به‌روزرسانی و آپدیت کردن محتوا

تصور کنید که عبارت یا کلیدواژه‌ای رو توی گوگل جستجو می‌کنید و در بین گزینه‌هایی که گوگل بهتون می‌ده با یه عنوان جذاب روبرو می‌شید و روی اون، کلیک می‌کنید؛ ولی وقتی وارد اون صفحه می‌شید، هیچ محتوایی در اون نیست. برای همین، خیلی زود، اون صفحه رو ترک می‌کنید و می‌رید سراغ گزینه‌های دیگه‌ای که گوگل بهتون نشان داده.

این موردی که من گفتم، درباره‌ی صفحه‌ای بود که هیچ محتوایی نداشت؛ ولی بدتر از اون هم می‌شه؛ این که صفحه‌ی شما، محتوای قدیمی داشته باشه. چون زمانی که کاربر وارد صفحه‌ای می‌شه که هیچی توش وجود نداره، خیلی زود، اون رو ترک می‌کنه. ولی زمانی که وارد صفحه‌ی محتوا شما می‌شه که محتوای قدیمی داره و برای خیلی وقت پیش هست، در واقع، شما دارید وقت کاربر رو می‌گیرید.

بنابراین، من همیشه پیشنهاد می‌کنم که به جای تولید محتواهای خیلی زیاد، ابتدا محتواهای قدیمی رو که آپدیت می‌خوان، به‌روزرسانی کنید. در واقع، باید همراه با تولید محتوای جدید، محتواهای قدیمی رو هم آپدیت کنیم. چون موفقیت یه وب‌سایت در گرفتن بازدید بیش‌تر، فقط تولید محتوای زیاد نیست. بلکه محتواهای شما باید آپدیت و تازه (Fresh) باشن. چون همه دنبال محتواهایی هستن که جدید و دست اول باشن و گوگل هم در نتایج جستجو، صفحه‌هایی رو بالا می‌آره که جدیدتر هستن.

الگوریتم Freshness گوگل

برای همین، گوگل، یه الگوریتم داره به نام Freshness که توسط این الگوریتم صفحه‌هایی رو بالاتر نشان می‌ده که تاریخ انتشار شون جدیدتر و به‌روزتر باشه. پس، این الگوریتم می‌تونه یه صفحه‌ی پرتاب برای شما باشه. شما با هر بار آپدیت کردن محتوا تون، شانس این رو پیدا می‌کنید که توی نتایج جستجو بالاتر از بقیه‌ی سایت‌ها قرار بگیرید. برای همین، گاهی وقت‌ها نیاز ئه که به جای این که محتوای جدیدی رو تولید کنید، محتوای قدیمی رو آپدیت کنید.

من پیشنهاد می‌کنم که برید آمار سایت تون رو خوب بررسی کنید و اون صفحه‌هایی رو که پتانسیل ترافیکی بالایی برای شما دارن، پیدا کنید و اگر احساس کردید که رتبه شون پایین اومده، اون‌ها رو آپدیت کنید. با الگوریتم فرش‌نس گوگل، حتی شاید با تغییر دادن عنوان محتوا و قرار دادن عنوان بهتر و جذاب‌تر، رتبه‌ی بهتری رو بگیرید. پس گاهی وقت‌ها نیاز ئه که شما محتواهای قدیمی تون رو به‌روز و آپدیت کنید. همیشه به این فکر نکنید که صفحه‌های سایت تون رو الکی افزایش بدید؛ چون تولید محتوا و افزایش صفحه‌های سایت باید هدفمند باشه.

یه روش عالی برای به‌روزرسانی (آپدیت) محتوا

خب، حالا شاید سوال تون این باشه که «محتواهای قدیمی رو چطور به‌روزرسانی (آپدیت) کنیم؟». روش‌های گوناگونی برای آپدیت کردن محتوا وجود داره. به عنوان مثال، ساده‌ترین اش اینه که 400 تا 500 کلمه مربوط به اون محتوا رو به پایان محتوای موجود اضافه کنید که جنبه‌ی دیگه‌ای از اون موضوع رو توضیح می‌ده یا به نکته‌ی دیگه‌ای اشاره می‌کنه. ولی خب، یه روش جالب و خلاقانه که باعث می‌شه رتبه‌ی اون صفحه تون توی عبارت‌های زیادی بالاتر بره، «پاسخ به سوالات متداول» هست.

زمانی که ما داریم یه محتوایی رو تولید می‌کنیم، در واقع، داریم یه سوال‌های خیلی زیادی که توی اون موضوع هست، به کاربرها مون پاسخ می‌دیم. برای همین، یکی از راه‌های آپدیت کردن محتوا، اینه که چند تا سوال متداول در اون موضوع رو پایین مطلب تون اضافه کنید و برای این که اون سوال‌های متداول رو کنیم، خیلی کار ساده‌ای ئه.

کافی ئه که همون موضوع رو درباره اش تولید محتوا کردید، توی گوگل سرچ کنید و سایت‌های رقیب تون رو باز کنید و داخل محتوا رو بگردید یا داخل بخش کامنت‌ها و دیدگاه‌ها رو بگردید و سوال‌هایی که کاربرها پرسیدن رو پیدا کنید یا اگر فکر می‌کنید که یه نکته از متن می‌تونه یه سوال باشه، اون رو به یه سوال متداول تبدیل کنید.

البته همین کار رو می‌تونید برای شبکه‌های اجتماعی رقیب‌ها تون هم انجام بدید و ببینید که کاربرها شون در اون جا چه سوال‌هایی مطرح کرده‌اند که مربوط به موضوع محتوای شما باشه که شما اون‌ها رو به محتوا تون اضافه کنید.

در نهایت، پیشنهاد می‌کنم که این ویدیو رو ببینید تا به طور دقیق متوجه بشید که چرا نباید فرایند تولید محتوا مون پیچیده و زمانبر باشه؟!

پرسش‌های خودتون رو درباره‌ی این موضوع یا هر موضوع دیگه‌ای، در بخش دیدگاه‌های پایین همین صفحه بپرسید. به تک‌تک شون پاسخ می‌دم.

دیدگاه و امتیاز تون رو بذارید

اگر می‌خواید که بعداً بتونید همه‌ی دیدگاه‌ها تون رو ببینید و پیگیری کنید؛ پیشنهاد می‌کنیم که اول، به حساب کاربری تون وارد بشید و بعد، کامنت و امتیاز بذارید. البته با این کار، یه کد تخفیف 20 درصدی رو هم برای اولین خرید تون دریافت می‌کنید.

Leave a reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>