برای استفاده بهتر از سایت، به حساب تون وارد بشید
به جرئت میتونم بگم که من به عنوان یه مدرس، هیچ کاری مهمتر از فیلتر کردن و صافی کردن اطلاعات ندارم تا بتونم اطلاعاتی رو بهتون ارائه بدم که واقعاً برای کسبوکار اینترنتی تون به درد تون بخوره. برای همین، تلاش شده که بهترین اطلاعات رو براتون گردآوری کنیم.
بازاریابی وابسته یا همکاری در فروش یا affiliate marketing یکی از روشهای کسب درآمد در کسبوکارهای اینترنتی ئه که چند سالی میشه توی ایران هم داره رونق میگیره و فروشگاههای آنلاین بزرگ (مثل دیجیکالا) هم دارن به سمت این نوع فروش پیش میرن و روی بهینه کردن این روش برای کاربرهای خودشون کار میکنن.
البته تا چند سال پیش، وقتی که دربارهی «همکاری در فروش» صحبت میشد، ذهن ما بیشتر به سمت وبسایتها و فروشگاههای خارجی میرفت؛ مانند آمازون که سیستم همکاری در فروش داشت؛ ولی خب، کمکم به ایران هم کشیده شد و حالا ما داریم میبینیم که حتی برخی از وبسایتهای بزرگ، برای «همکاری در فروش» کار میکنن و با این روش، کسب درآمدی خوبی رو هم دارن. ولی نکتهی مهم، این جا ئه که به هر روشی نمیشه از «همکاری در فروش» نتیجه گرفت!
یکی از اشتباههای رایج که در «همکاری در فروش» هست، استفاده کردن از بنرهای تبلیغاتی ئه. حالا خیلی از سایتهای رو میشه دید که بازدیدهای روزانهی بالایی رو هم دارن و از اون بنرها توی سایت شون استفاده میکنن به این امید که روی اونها کلیک بشه و محصولی خریداری بشه و در نتیجه، اونها هم پورسانت شون رو دریافت کنن. در حالی که این روش، اشتباه ئه؛ چون کار ما در «همکاری در فروش» باید هدفمند باشه و باید روی صفحههایی تمرکز کنیم که دقیقاً با اون موضوع مرتبط هست.
بذارید یه خاطره براتون بگم. چند سال پیش که تازه افیلیت مارکتینگ دیجیکالا راهاندازی شد، وبسایت زومیت که هنوز هم بازدید خیلی بالایی داره، همین کار رو کرد و بنرهای تبلیغاتی مربوط به همکاری در فروش دیجیکالا رو در جاهای مختلف وبسایت اش قرار داد و فروش خوبی هم نداشت. برای همین، برخیها میگفتن که تقصیر سیستم افیلیت مارکتینگ دیجیکالا ئه و به درد نمیخوره. در حالی که روش شون اشتباه بود!
البته مدتی گذشت تا بفهمیم که اون روش، اشتباه بوده و برای «همکاری در فروش» باید روی صفحههایی کار کنیم که هدفمند باشه. مثلاً زمانی که میخوایم فلان گوشی موبایل رو بفروشیم، نباید بنر تبلیغاتی اش رو توی کنار وبسایت قرار بدیم. بلکه باید یه راهنمای خرید یا نقد و بررسی براش بنویسیم و در پایان، از کاربر بخوایم که اگر قصد خرید داره، روی فلان دکمه کلیک کنه.
پس، شما هم این اشتباه رو مرتکب نشید که چون ترافیک روزانهی زیادی دارید، بنرهای مختلف رو توی وبسایت تون قرار بدید به این امید که روشون کلیک بشه. با این کار، شما فقط سایت تون رو با این بنرهای تبلیغاتی پر میکنید و مخاطب رو گیج میکنید و انقدری هم روی این بنرها کلیک نمیشه.
پس، فکر میکنم که تا این جا متوجه شده باشید که بهترین روش برای کسب درآمد از طریق «همکاری در فروش» تولید محتوا هست. یعنی یه محتوا رو دربارهی اون محصول بنویسید که به درد کاربر بخوره و در نهایت، ازش بخواید که برای خرید اون محصول، کلیک کنه. برای همین، میخوام که در ادامهی این پرسش، چند تا ایدهی خوب رو برای تولید محتوا در همکاری در فروش بهتون معرفی کنم.
اولین ایدهای که میتونید ازش استفاده کنید، نوشتن راهنمای خرید برای محصول ئه. همون طور که میدونید خیلی از مردم برای این که بخوان محصولی رو از اینترنت خریداری کنن، نمیدونن که کدوم محصول و کدوم برند با توجه به بودجه شون خوب ئه و به درد شون میخوره.
مثلاً کسی که برای ضبط ویدیوها اش با گوشی موبایل میخواد یه میکروفون یقهای بخره، نمیدونه که با توجه به بودجهای که داره و کیفیت لازمی که اون میکروفون باید داشته باشه، کدوم میکروفون به درد اش میخوره. برای همین، ما میتونیم بهش کمک کنیم. این که با توجه به اون هزینهای که میخواد بکنه، چه میکروفونی میتونه بهترین بازخورد رو بهش بده که دیگه نیاز نباشه هزینهی بیشتری انجام بده.
این روش، یکی از بهترین ایدهها در تولید محتوا ئه که در واقع، میتونه اعتماد خیلی از کاربرها رو به سایت شما جلب کنه. البته شما در قالب همین راهنمای خرید، میتونید نکتههای مربوط به قبل از خرید محصول رو هم بگید. نکتههای قبل از خرید که برای خیلی از افرادی که میخوان از اینترنت خرید کنن، میتونه مهم باشه. مانند نکتههای مهم قبل از خرید عینک آفتابی با این عنوان: «10 نکتهی خیلی مهم قبل از خرید عینک آفتابی».
ایدهی بعدی که میخوام بهتون بگم، نوشتن دربارهی بهترینها هست. خیلیها، عاشق این اند که بدونن بهترینهای یه موضوع یا یه حوزهی کار چیه. مثلاً بهترین ادکلنهای مردانه، بهترین خودروی زنانه، بهترین گوشی موبایل با فلان قیمت، و…
یا برای نمونه، خیلیها دوست دارن بدونن که بهترین ادکلنهای مردانه در سال 2022 کدومها هستن. برای همین، ما میتونیم یه مقاله دربارهی بهترین ادکلنهای موجود در بازار ایران که خیلی هم طرفدار داره بنویسیم و بهشون ارائه کنیم و پیشنهاد بدیم.
مورد بعدی دربارهی نقد و بررسی محصولها ئه. شما میتونید نقد و بررسی محصولات مختلف رو رو بنویسید و به کاربرها ارائه بدید. مثلاً کسی که میخواد فلان گوشی موبایل رو بخره، به طور دقیق نمیدونه که چه ویژگیهایی داره، چه نقاط قوت و نقاط ضعفی داره. شما میتونید دربارهی این چیزها حرف بزنید و اون محصول رو تحلیل و نقد کنید.
البته توی صفحهی محصول فروشگاههای اینترنتی که دارن اون رو میفروشن، معمولاً ویژگیهای محصول رو قرار میدن؛ ولی خب، ما میخوایم که با کاربر مون، خیلی عمیقتر درباره اش حرف بزنیم. میخوایم نقد و بررسی اش رو خیلی کامل انجام بدیم و بهش ارائه بدیم که با توجه به ویژگیهایی که داره، آیا اون گوشی موبایل به درد اش میخوره یا نه؟
این روش هم میتونه یه ایدهی خوب توی تولید محتوا برای «همکاری در فروش» باشه.
مورد بعدی که شما میتونید برای تولید محتوا در «همکاری در فروش» ازش استفاده کنید، نوشتن دربارهی تفاوت بین دو یا سه محصول ئه. برای نمونه، «تفاوت بین قهوهساز با اسپرسوساز چیه؟». در کل، مقایسه کردن محصولات میتونه ایدهی خوبی باشه.
این نوع تولید محتوا معمولاً توی گوشیهای موبایل خیلی دیده میشه. مثلاً مقایسه کردن دو تا گوشی از دو تا برند که هم رده هستن یا قیمت نزدیک به هم دارن. ما میتونیم مقایسهی بین این دو تا رو بنویسیم و کاربرهای خیلی زیادی هستن که میخوان بدونن این دو تا گوشی که قیمتها اش شبیه به هم هست، هر کدوم چه ویژگیهایی دارن و کدوم اش بهتر ئه و کدوم اش به صرفهتر هست که بخرن.
مورد بعدی نوشتن دربارهی رضایت مشتریها از خرید فلان محصول ئه. به عنوان نونه، «5 دلیل که مشتریها از خرید فلان میکروفون رضایت دارن». میتونیم درباره اش بنویسیم که برای خیلیها هم جذابیت داره. یا حتی میتونیم دربارهی پشیمانی هم بنویسیم. مثلاً «5 دلیل که مشتریها از خرید فلان مدل گوشی سامسونگ پشیمان هستن».
آموزش دادن، همیشه چیزی ئه که برای خیلیها جذابیت داره؛ چون چیزی رو به دست میآرن که نمیدونن. البته خیلی وقتها هم به رایگان و بدون پرداخت هیچ هزینه! برای همین، اگر محتوای خوبی داشته باشید، بهویژه به صورت ویدیویی، باعث جذب کاربرهای زیادی برای سایت تون میشه. حالا اگر بخواید در زمینهی «همکاری در فروش» فعالیت کنید، دیگه باید هدفمند کار کنید و مثلاً استفاده کردن از فلان محصول رو آموزش بدید و در پایان، ازشون بخواید که اون رو بخرن. برای نمونه، آموزش کار کردن با فلان مدل میکروفون برای ضبط استودیویی و شرایطی که باید براش آماده کنید.
آخرین ایدهای که میخوام بهتون بگم، معرفی محصول ئه. در واقع، میخوایم که در یه زمینه، محصولهای خوبی رو که هست، به کاربرها معرفی کنیم. برای نمونه، خیلی از دوستان دنبال این هستن که در زمینهی موفقیت و کسبوکار، چه کتابهایی هست که به دردشون بخوره. ما میتونیم کتابهایی رو که در این حوزه هستن و طرفدار دارن و پرفروش هستن، بهشون معرفی کنیم.
البته نکتهی جالب در این مورد، این هست که بعد از مدتی که این کار رو ادامه میدید، کمکم شما به یه فرد تاثیرگذار در اون حوزه تبدیل بشید. برای نمونه، اگر کار تون معرفی کتاب باشه، بعد از یه مدت، افرادی که در اون حوزه دارن کار میکنن، سراغ شما میآن که شما کتابها شون رو معرفی کنید.
در کل، ایدههای زیادی هست که شما میتونید برای تولید محتوا ازشون استفاده کنید. ولی خب، من فقط خواستم که چند تا رو بهتون معرفی کنم که بتونید ازشون ایده بگیرید.