0

برای استفاده بهتر از سایت، به حساب تون وارد بشید

چطور با کم‌ترین سرمایه، یه کسب‌وکار اینترنتی رو راه‌اندازی کنیم؟

  • 1400/04/01
  • 0

من، آدم‌های زیادی رو می‌شناسم که دوست دارن کسب‌وکار اینترنتی خودشون رو راه‌اندازی کنن؛ ولی خب، اون‌ها هم مانند خیلی‌های دیگه، فکر می‌کنن که راه‌اندازی یه کسب‌وکار آنلاین با سرمایه‌ی کم، شدنی نیست! البته اون‌ها غافل اند از این که توی این چند سال که تب راه اندازی کسب‌وکار آنلاین داغ بوده، خیلی چیزها تغییر کرده و ابزارها و روش‌های مختلفی ایجاد شده که راه‌اندازی رو برامون ساده کرده‌اند. برای همین، من توی این نوشته می‌خوام که بهتون نشان بدم که چطور می‌شه با کم‌ترین سرمایه و با دست‌های خالی، کسب‌وکار آنلاین تون رو راه بندازید.

خود من، با توجه به تجربه‌ی چند ساله‌ای که داشتم، نسخه‌ی اولیه‌ی سایت آموزشی کارنتا رو با کم‌ترین هزینه (فقط با چند ده هزار تومان) با سایت‌ساز وردپرس، طراحی و راه‌اندازی کردم. بعد از راه‌اندازی سایت، برای این که بتونم تولید محتوای باکیفیت و خوبی رو داشته باشیم، چند صد هزار تومان رو هم برای خرید هدست و میکروفون و… هزینه کردم. بنابراین، اگر حساب کنیم، خود من هم سایت و کسب‌وکار اینترنتی ام رو با کم‌ترین هزینه راه‌اندازی کردم. پس، با دست‌های خالی و کم‌ترین سرمایه هم می‌شه یه کسب‌وکار آنلاین رو راه‌اندازی کرد؛ البته به شرطی که مهارت‌ها و توانایی‌های لازم رو داشته باشید.

چطور هزینه‌های راه‌اندازی کسب‌وکار اینترنتی رو کاهش بدیم؟

همون طور که می‌دونید، یه کسب‌وکار آنلاین یا اینترنتی، به هر نوع خرید و فروشی گفته می‌شه که روی بستر اینترنت اتفاق بیفته و این خرید و فروش می‌تونه مربوط به کالا یا خدمت باشه. من توی نوشته‌ی «چند گام ضروری برای راه‌اندازی یه کسب‌وکار اینترنتی موفق» چیزهای بیش‌تری رو درباره‌ی راه‌اندازی یه کسب‌وکار اینترنتی گفته‌ام که می‌تونید در اون جا بخونید. من، توی اون جا گفته‌ام که راه‌اندازی یه کسب‌وکار آنلاین، شامل یه زنجیره از کارهایی می‌شه که باید انجام بدیم تا بتونیم تجارت آنلاین مون رو به موفقیت برسونیم و موفق ماندن اون رو تضمین کنیم.

ولی خب، شاید تصور خیلی‌ها از اون چند گام ضروری، این باشه که راه انداختن یه بیزینس اینترنتی، چقدر سخت ئه! در حالی که این جوری نیست و این کار، چندان هم سخت نیست و فقط کافی ئه که اصول اون رو بدونید و گام‌های آغازین رو درست بردارید تا در مرحله‌های بعدی تجارت اینترنتی تون، دچار دردسر نشید!

البته شاید برخی‌ها هم باشن که سختی راه‌اندازی یه کسب‌وکار آنلاین رو توی هزینه‌بر بودن اون می‌دونن و خب، حق هم دارن! چون حتی بعد از این که ایده شون رو پیدا کردن و محصول‌ها شون رو هم تهیه کردن، حالا باید دست به استخدام بزنن تا بتونن سایت و فروشگاه اینترنتی شون رو راه‌اندازی کنن. بعد هم برای جذب مخاطب‌های هدف شون، باید تولید محتوا، سئو (SEO) و بازاریابی کنن که انجام هر کدام از این کارها، دانش و تخصص خاص خودش رو نیاز داره. پس، باید افراد متخصص اون کار رو استخدام کنن و همین می‌شه که راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین شون، بسیار گران و هزینه‌بر می‌شه.

در حالی که به جای استخدام کردن افراد متخصص، باید یادگیری رو شروع کنن و سعی کنن که خودشون رو در اون کارها متخصص کنن. با این کار، هزینه‌های راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین رو کاهش می‌دن و فقط برای خرید دامنه، هاست و… باید هزینه کنن. البته این نکته رو هم باید بگم که هیچ کدام از ما نمی‌تونیم در همه‌ی اون کارها، حرفه‌ای بشیم و این یادگیری‌ها برای این ئه که بتونیم با کم‌ترین هزینه، کسب‌وکار مون رو به یه جایگاه مناسب برسونیم و خب، بعداً برای رشد بیش‌تر، باید افراد متخصص رو استخدام کنیم و خودمون فقط تحلیل و مدیریت کنیم.

حالا شاید سوال تون این باشه که برای راه‌اندازی یه کسب‌و کار آنلاین، چه چیزهایی رو باید یاد بگیریم؟ من پیشنهاد می‌کنم که شما باید سه مورد رو بلد باشید که در ادامه با هم بررسی می‌کنیم.

چطور با کم‌ترین سرمایه، یه کسب‌وکار اینترنتی رو راه‌اندازی کنیم؟

1- باید طراحی و مدیریت سایت رو بلد باشید.

همون جور که قبلاً خدمت تون عرض کردم، نسخه‌ی اولیه‌ی سایت کارنتا رو به خودم طراحی و راه‌اندازی کردم. پس، شما هم اگر بلد باشید، می‌تونید همین کار رو بکنید. آموزش اون رو هم می‌تونید در دوره‌ی «طراحی و ساخت وب‌سایت؛ بدون کدنویسی» تهیه کنید.

حتماً شما هم داستان کسانی رو شنیده‌اید که تنهایی، کار شون رو آغاز کرده‌اند و حالا صاحب یه کسب‌وکار موفق و پولساز هستن. هیچ کدام از این داستان‌ها، دروغ نیست؛ چون معمولاً همه‌ی آدم‌هایی که می‌خوان کسب‌وکار خودشون رو راه‌اندازی کنن، در ابتدا مجبور اند که خیلی از کارها رو خودشون انجام بدن؛ برای همین هم هست که وقتی از گذشته شون برامون صحبت می‌کنن، از تنهایی شون می‌گن. بنابراین، همین ابتدا، این رو قبول کنید که در اول راه‌اندازی کسب‌وکار تون، به احتمال زیاد، شما تنها هستید و برای همین، شما باید بتونید خودتون سایت تون رو راه‌اندازی و مدیریت کنید.

البته این رو هم بدونید که قبل از راه‌اندازی سایت تون، باید ایده تون رو انتخاب کنید و رقیب‌ها تون رو بررسی کنید. پس، پیشنهاد می‌کنم که این نوشته رو بخونید: «تحلیل رقبا در کسب‌وکار اینترنتی رو چطور باید انجام بدیم؟»

اگر ایده‌ی خاصی ندارید که نیاز به سایت خاصی باشه، من پیشنهاد می‌کنم که در ابتدا، سایت تون رو با CMS وردپرس راه‌اندازی کنید؛ چون هم امنیت خوبی داره و به‌روزرسانی می‌شه و هم این که یادگیری و کار کردن با اون، ساده است. توی وب فارسی هم سایت‌های زیادی هستن که وردپرس رو آموزش می‌دن و شما می‌تونید خیلی چیزها رو رایگان یاد بگیرید. البته یاد تون باشه که سایت‌های بزرگی توی ایران و جهان هستن که دارن از وردپرس استفاده می‌کنن و یه وقت، این تصور اشتباه رو نداشته باشید که حتماً باید سایت تون رو کدنویسی کنید.

اما در کنار راه‌اندازی یه سایت، شما باید بتونید اون رو هم مدیریت کنید. مثلاً نوشته‌های جدید تون رو به سایت تون اضافه کنید، اون رو آپدیت کنید، تغییرهای مد نظر تون رو در سایت بدید و… پس، شما باید مدیریت کردن یه سایت رو هم بلد باشید و بتونید که مشکل‌هایی رو که پیش می‌آد، خودتون رفع کنید. اون جوری می‌شه که از هزینه‌های اضافی برای سایت تون جلوگیری می‌کنید.

یه ایرادی که برخی‌ها دارن، این ئه می‌خوان در ابتدا یه وبسایت خیلی حرفه‌ای و زیبا داشته باشن! البته داشتن چنین سایتی، چیز خیلی خوبی ئه؛ ولی همین فکر، باعث می‌شه که هم زیادی هزینه کنن و هم این که از کار اصلی شون عقب بمونن و تمرکز شون رو فقط روی ظاهر سایت شون بذارن. برای همین، من همیشه پیشنهاد می‌کنم که در ابتدا وبسایت تون رو خیلی ساده طراحی کنید و بیش‌تر تمرکز تون رو روی تولید محتوای خوب و محصول خوب و فروش خوب بذارید؛ چون اگر بهترین سایت دنیا رو هم داشته باشید، وقتی که جذب و فروش خوبی ندارید، انگار که نیستید و هیچ کاری نکرده‌اید.

خیلی وقت‌ها هم هست که وقتی سایت کسب‌وکارهای بزرگ یه حوزه‌ی کاری رو می‌بینیم، می‌فهمیم که معمولاً همه شون سایت‌های ساده‌ای هستن ولی محتواهای یونیک و باکیفیتی رو دارن. این رو از طرف من، همیشه یاد تون باشه که کسانی که وارد سایت شما می‌شن، هرگز به دلیل زیبایی سایت تون در اون جا نمی‌مونن؛ بلکه معمولاً به خاطر محتوایی که ارائه می‌دید، وارد سایت تون می‌شن و در اون جا می‌مونن.

البته من نمی‌خوام که بگم رابط کاربری (UI) مهم نیست؛ ولی واقعیت، این ئه که هر کسی که وارد سایت شما می‌شه، می‌خواد که نیاز اش رو رفع کنه و خیلی چیزهای دیگه براش اهمیت نداره. شاید اون نیاز با خوندن یه مقاله یا دیدن یه ویدیو یا شنیدن یه فایل صوتی رفع بشه که شما تولید کرده‌اید. بنابراین، یه سایت ساده راه‌اندازی کنید و روی تولید محتوای باکیفیت تون تمرکز کنید.

چطور با کم‌ترین سرمایه، یه کسب‌وکار اینترنتی رو راه‌اندازی کنیم؟

2- باید تولید کردن محتوا رو بلد باشید.

من توی مورد قبلی، اهمیت تولید محتوا رو براتون توضیح دادم و فکر می‌کنم که توی این مورد، دیگه نیازی به بحث کردن نیست؛ ولی خب، یه اشتباهی که من خیلی می‌بینم، تعریف افراد مختلف از محتوا ئه. خیلی‌ها فکر می‌کنن که محتوا یعنی فقط نوشتن مقاله؛ در حالی که محتوا، معنی خیلی گسترده‌ای رو داره.

محتوا یعنی هر چیزی که یه بازدیدکننده از کسب‌وکار شما می‌بینه. در واقع، هر چیزی که شما دارید از کسب‌وکار اینترنتی تون به مخاطب تون نشان می‌دید، محتوای شما ئه. حتی نحوه‌ی طراحی سایت تون هم یه نوع محتوا به شمار می‌ره؛ ولی خب، ما تعریف محتوا رو ساده‌تر می‌کنیم و می‌گیم که محتوا می‌تونه چند نوع باشه:

  • محتوای متنی
  • محتوای تصویری
  • محتوای صوتی
  • محتوای ویدیویی

بنابراین، با توجه به نیاز کسب‌وکار آنلاین تون، شما باید هر نوع از محتوایی رو که نیاز دارید، یاد بگیرید و اون تولید کنید. مثلاً ساخت ویدیوهای آموزشی رایگان یا پولی، ساخت پادکست و فایل‌های صوتی، ساخت ویدیوهای استودیویی و… اهمیت تولید محتوای دیجیتال، انقدر بالا ئه که من همیشه می‌گم که بیش‌تر کسب‌وکارهای آنلاین، چیزی جز محتوا نیستن؛ چون شما با محتواها تون هست که دارید با مخاطب‌ها تون ارتباط می‌گیرید و اگر محتوا رو از شما بگیرن، در واقع، کسب‌وکار شما دیگه چیز خاصی نداره.

پس، در هر حوزه‌ی کاری که هستید، باید توانایی تولید کردن محتوا در اون زمینه رو هم داشته باشید و لازمه‌ی تولید محتوا، این ئه که شما در اون زمینه، اطلاعات کافی داشته باشید. این اطلاعات می‌تونه نتیجه‌ی تجربه‌ی شما در طول چند سال باشه یا این که نتیجه‌ی مطالعه‌ی شما در طول چند هفته! بنابراین، من پیشنهاد می‌کنم که از همین امروز، اطلاعات خودتون رو در حوزه‌ی کاری تون بالا ببرید و تولید محتوا رو یاد بگیرید. حتی اگر نیاز ئه، از سایت‌های زبان اصلی استفاده کنید و کم‌کم تجربه تون رو هم بالا ببرید و توی محتواها تون انتقال بدید تا اعتمادسازی بیش‌تری کنید.

البته افراد یا کسب‌وکارهایی هستن که در ازای دریافت پول، براتون تولید محتوا می‌کنن؛ ولی چون ما می‌خوایم کسب‌وکار اینترنتی مون رو که با کم‌ترین سرمایه راه‌اندازی کنیم، پس، چنین کاری رو پیشنهاد نمی‌کنم. تاکید من در ابتدا، بیش‌تر روی یادگیری ئه. حتی برای برخی کارها (مانند برندسازی شخصی) خیلی وقت‌ها شما مجبور اید که خودتون محتواها تون رو تولید کنید. پس، یادگیری رو آغاز کنید.

در کل، برای این که کسب‌وکار اینترنتی شما رد صفحه‌ی اول گوگل و موتورهای جستجو قرار بگیره، در زمینه‌ی سئو (SEO) باید سه کار زیر رو انجام بدید:

  • برای مخاطب‌های وبسایت تون، محتواهای سودمند و کاربرپسند تولید کنید.
  • سایت تون رو چه از نظر نظر الگوریتم‌های سئوی داخلی و چه سئوی خارجی و لینک‌سازی، بهینه‌سازی کنید.
  • محتواها تون رو با بازاریابی محتوایی و تبلیغات درست، به مخاطب‌ها تون نشان بدید.

3-  باید جذب مخاطب و بازاریابی رو بلد باشید.

یکی دیگه از کارهایی که برای راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین با سرمایه‌ی کم باید بلد باشید، جذب مخاطب و بازاریابی ئه. اگر یاد تون باشه، من قبلاً خدمت تون گفتم که اگر حتی بهترین سایت رو هم داشته باشید، ولی جذب مخاطب و فروش خوبی نداشته باشید، انگار که نیستید و هیچ کاری نکرده‌اید. پس، جذب مخاطب و فروش، اهمیت خیلی بالایی داره که باید اون رو هم یاد بگیریم.

ما باید یاد بگیریم که چطور باید در یه کسب‌وکار اینترنتی، مخاطب‌های هدف مون رو جذب کنیم و چطور باید محصول‌ها مون رو بفروشیم؟ چون اگر فروشی نداشته باشیم، کسب‌وکار مون زنده نمی‌مونه و ما مجبور می‌شیم که اون رو رها کنیم. البته اگر ما جذب مخاطب و فروش رو بلد نباشیم، شک نکنید که توی هر کسب‌وکار آنلاین دیگه‌ای هم موفق نمی‌شیم.

ولی چطور می‌شه فروش خوبی داشت؟ زمانی که ترافیک خوبی به سایت مون داریم و اطلاعات کاربرها مون رو هم داریم. زمانی که ما اطلاعات کافی از کاربرها مون داریم، می‌تونیم با پیشنهادهایی که با ارسال ایمیل و پیامک بهشون می‌دیم، فروش مون رو بالا ببریم. بنابراین، مهم‌ترین کار شما این ئه که اطلاعات کاربرها تون رو جمع‌آوری کنید.

ولی زمانی شما می‌تونید اون اطلاعات رو داشته باشید که ترافیک خوبی به سایت تون داشته باشید و کاربرهای جدیدی رو جذب کنید. حتی اگر شما بهترین محصول‌ها رو داشته باشید و در تبلیغ‌نویسی هم حرفه‌ای باشید، زمانی که کسی از سایت شما بازدید نکنه، نمی‌تونید محصول‌ها تون رو بفروشید.

برای بالا بردن ترافیک سایت و جذب مخاطب، روش‌های مختلفی (چه رایگان و چه پولی) وجود داره که من سعی می‌کنم اون‌ها رو توی یه نوشته‌ی جدید توضیح بدم. یکی از اون روش‌های رایگان، فعالیت داشتن توی شبکه‌های اجتماعی (مانند اینستاگرام) ئه که اگر فعالیت مستمری داشته باشید، شما می‌تونید ترافیک خوبی رو به سایت تون منتقل کنید.

یکی دیگه از روش‌های رایگان، سئو کردن و بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جستجو (مانند گوگل) ئه. موتورهای جستجو، منبع اصلی ترافیک خیلی از سایت‌های معروف دنیا هستن. سایت‌هایی هستن که شاید 90 درصد بازدید روزانه‌ی سایت شون رو از موتورهای جستجو (مانند گوگل) دریافت می‌کنن. بنابراین، یکی از اصلی‌ترین کارهایی که شما باید انجام بدید، سئو کردن ئه. یاد تون باشه که ترافیکی که از موتورهای جستجو وارد سایت شما می‌شن، ارزش خیلی بیش‌تری دارن؛ چون اون‌ها جستجو کرده‌اند و ما رو پیدا کرده‌اند. پس، به احتمال زیاد، اون‌ها مخاطب‌های هدف ما هستن.

البته برخی‌ها هم هستن که سئو کردن رو کاری سختی می‌دونن؛ در حالی که انقدر سخت نیست. در واقع، من فکر می‌کنم که اون‌ها، این کار رو به دلیل زمان‌بر بودن اش سخت می‌دونن! در کل، سئو کردن، شاید زمان‌بر باشه، ولی چیز چندان پیچیده‌ای نیست که نشه اون رو انجام داد. من پیشنهاد می‌کنم که در ابتدای راه‌اندازی سایت تون، اصول ابتدایی سئو رو رعایت کنید تا بعدها بتونید روی موردهای دیگه‌ی سئو، وقت بذارید.

چطور با کم‌ترین سرمایه، یه کسب‌وکار اینترنتی رو راه‌اندازی کنیم؟

بنابراین، اگر شما بتونید این سه کاری رو که خدمت تون توضیح دادم بلد باشید، می‌تونید با کم‌ترین هزینه، کسب‌وکار اینترنتی تون رو راه‌اندازی کنید و حتی اون رو تا چند سال مدیریت کنید. اما در ادامه‌ی این نوشته، می‌خوام چند تا نکته‌ی دیگه رو هم خدمت تون بگم که اگر بدونید، تاثیر زیادی در موفقیت کسب‌وکار تون داره.

کسب‌وکار آنلاین تون رو نیازسنجی کنید.

یکی از مهم‌ترین کارهایی که شما باید در کسب‌وکار تون انجام بدید، تعیین هدف کسب‌وکار تون ئه. همون طور که می‌دونید، اینترنت، پر از سایت‌هایی ئه که کالاها و خدمت‌های گوناگونی رو می‌فروشند. پس، شما باید در میان این همه سایتی که شاید رقیب شما باشن، برای این که به موفقیت برسید، باید دیدگاه روشنی از مسیر پیش روی کسب‌وکار تون داشته باشید. تا حالا به پرسش‌هایی مانند زیر فکر کرده‌اید؟

  • شما می‌خواید چه کالاها یا خدمت‌هایی رو ارائه بدید؟
  • محصول‌های شما، چه نیازهایی رو پوشش می‌دن؟
  • برتری محصول‌های شما نسبت به دیگران، چی هست؟
  • و…

برای این که آینده‌ی کسب‌وکار تون چیز روشنی باشه، باید بتونید به این پرسش‌ها و پرسش‌های مانند اون‌ها پاسخ بدید؛ ولی خب، برای پیدا کردن پاسخ شون، نباید عجله کنید و پیشنهاد می‌کنم که کار تون رو از یه تحقیق میدانی درباره‌ی محصول‌های مشابه شروع کنید.

به تالارهای گفتگوی آنلاین برید و ببینید که بیش‌تر افراد، دنبال چه چیزهایی هستن. چه سوال‌هایی می‌پرسن و مشکل اصلی اون‌ها چی ئه؟ حتی شما می‌تونید با جستجو در موتورهای جستجو و بررسی کلمه‌های کلیدی مد نظر تون، به سایت‌هایی برسید که به نیازسنجی شما کمک می‌کنه. اگر شما از قبل، ایده‌ای برای محصول‌ها تون دارید، کار تون ساده‌تر می‌شه؛ چون فقط باید دنبال این باشید که مخاطب‌های شما، چه سطح انتظاری از شما دارن.

برای فروش محصول‌ها تون هم باید موردهایی رو مد نظر قرار بدید. یکی از مهم‌ترین موردها، این ئه که شما باید زبان مخاطب‌ها تون رو بشناسید و بدونید که چطور باید محصول‌ها تون رو به اون‌ها معرفی کنید تا از شما خرید کنن. پرسش مشتری همیشه این ئه که: «اگر فلان محصول رو بخرم، چه چیزی عاید اش می‌شم؟». اگر شما نتونید جواب این سوال رو بدید، فروش کم و در نتیجه، کسب‌وکار ناموفقی رو خواهید داشت.

کسب‌وکار اینترنتی رو با دست پر راه‌اندازی کنید.

تا این جا با هم بررسی کردیم که چطور با کم‌ترین سرمایه، کسب‌وکار اینترنتی مون رو راه‌اندازی کنیم و حتی از نیازسنجی کسب‌وکار مون هم گفتیم؛ ولی خب، حالا می‌خوام بهتون بگم که چطور با دست پر، کسب‌وکار اینترنتی تون رو راه‌اندازی کنید. خیلی‌ها هستن که فکر می‌کنن راه‌اندازی یه کسب‌وکار اینترنتی، یعنی این که فقط یه وبسایت داشته باشن؛ در حالی که این فکر، هرگز درست نیست. برای همین، من می‌گم که باید با دست پر، کسب‌وکار تون رو راه‌اندازی کنید.

یعنی این که قبل از راه‌اندازی سایت تون، خیلی از چیزها رو برای خودتون، معلوم و روشن کرده باشید. مثلاً برای خودتون معلوم کنید که چه هدفی دارید و برای چی می‌خواید که کسب‌وکار آنلاین تون رو راه‌اندازی کنید. شما باید یه برنامه‌ی مشخص و پیوسته داشته باشید تا بتونید به درآمد خوبی برسید.

باید سرمایه‌ی لازم برای راه‌اندازی کسب‌وکار اینترنتی تون رو مشخص کنید. مثلاً معلوم کنید که چه میزان از سرمایه تون رو می‌خواید برای راه‌اندازی سایت تون هزینه کنید و چه میزان رو می‌خواید برای تبلیغات اینترنتی خرج کنید. برنامه و استراتژی تون رو برای تبلیغات اینترنتی تون مشخص کنید. جنبه‌های مختلف بازاریابی اینترنتی رو پوشش بدید و برای بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی، برنامه‌ریزی درستی داشته باشید.

یکی دیگه از موردهایی که باعث می‌شه که شما با دست پر کسب‌وکار آنلاین تون رو راه‌اندازی کنید، این ئه که چیزهایی رو که می‌خواید در سایت تون قرار بدید، آماده کنید. همون طور که گفتم، یه کسب‌وکار اینترنتی که فقط داشتن یه سایت نیست. شما باید محتوای خوبی رو داشته باشید و سایت تون رو بخش‌بندی کنید. متاسفانه برخی‌ها هستن که ابتدا، سایت شون رو راه‌اندازی می‌کنن و تازه به فکر این می‌افتن که چه چیزی رو در سایت شون بذارن.

بنابراین، قبل از راه‌اندازی سایت تون، بخش‌های مختلف سایت رو مشخص کنید. مثلاً بخش بلاگ و مقاله‌ها، چه موضوع‌هایی رو داشته باشه یا این که آیا سایت شما، بخشی رو برای ویدیوها و فایل‌های صوتی نیاز داره؟ برگه‌ی «درباره‌ی ما» و «تماس با ما» چطور باید باشه؟ صفحه اول سایت، چه بخش‌هایی رو داشته باشه و چه ترتیبی داشته باشن؟

اگر قرار ئه که بلاگ داشته باشید، شما باید حداقل 10 تا مقاله داشته باشید تا در ابتدای راه‌اندازی سایت تون، اون‌ها رو در سایت تون قرار بدید. اگر هم قرار ئه که آموزش‌های صوتی یا تصویری داشته باشید، حداقل 4 یا 5 تا رو قبل از راه‌اندازی سایت تون آماده کنید. اگر شما این موردها رو رعایت کنید، شک نکنید که برخلاف برخی‌ها، کار تون رو با دست‌های پر آغاز می‌کنید.

سخن پایانی

توی این نوشته، من همه‌ی تلاش ام رو کردم که بهتون بگم که شما می‌تونید با کم ترین سرمایه، کسب‌وکار اینترنتی تون رو راه‌اندازی کنید و چنین چیزی هم شدنی ئه؛ ولی خب، دیگه به تلاش و همت خودتون بستگی داره که چقدر بخواید این برنامه رو اجرا کنید. همچنین، خدمت تون گفتم که بی‌گدار به آب نزنید و قبل از راه‌اندازی، خیلی چیزها رو برای خودتون مشخص کنید. امیدوار ام که تونسته باشم کمک تون کنم. اگر سوالی در این باره دارید، حتماً برای من، کامنت بذارید.

5 از 2 امتیاز

نویسنده

  • شهاب الدین دهنوی
  • شک نکنید که من برای تک‌تک محتواهای کارنتا زمان می‌ذارم تا بتونم چیزهای درستی رو بهتون آموزش بدم؛ چون آموزش‌های سطحی و پراکنده، به درد هیچ کسی نمی‌خوره و آدم رو بیش‌تر گمراه می‌کنه. اگر شما هم محتواهای من رو دوست دارید و براتون مفید بوده، می‌تونید با انتخاب یکی از گزینه‌های زیر، من رو مهمان کنید:

دیدگاه و امتیاز تون رو بذارید

اگر می‌خواید که بعداً بتونید همه‌ی دیدگاه‌ها تون رو ببینید و پیگیری کنید؛ پیشنهاد می‌کنیم که اول، به حساب کاربری تون وارد بشید و بعد، کامنت و امتیاز بذارید. البته با این کار، یه کد تخفیف 20 درصدی رو هم برای اولین خرید تون دریافت می‌کنید.

Leave a reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>