0

برای استفاده بهتر از سایت، به حساب تون وارد بشید

آیا می‌دونید که چرا باید برای رسیدن به رقیب‌ها تون صبور باشید؟

  • 1400/03/27
  • 0

فکر نمی‌کنم که توی دنیای کسب‌وکارها، کسب‌وکاری باشه که رقیب نداشته باشه و یا کسب‌وکاری باشه که دوست نداشته باشه که به رقیب اش برسه. حتماً همه مون دوست داریم که خیلی زود از رقیب‌های خودمون جلو بزنیم. البته این جلو زدن توی هر کسب‌وکاری، معنی متفاوتی داره؛ ولی خب، همه مون می‌خوام که از رقیب‌ها مون جلو بزنیم تا بتونیم مشتری بیش‌تر و پول بیش‌تری رو به دست بیاریم. مثلاً در کسب‌وکارهای اینترنتی، دوست داریم که توی نتایج جستجوی گوگل، جلوتر از اون‌ها باشیم تا بتونیم ورودی و ترافیک بیش‌تری رو کسب کنیم.

ولی خب، کم‌تر کسی از ما هست که می‌دونه که برای رقابت کردن، باید صبر داشته باشه و البته پشتکار! خیلی از ما خیلی عجله داریم و خیلی وقت‌ها هم درباره‌ی رقیب‌ها مون، نسنجیده نظر می‌دیم و همین موضوع، باعث می‌شه که ندونیم که اصلاً کجای این داستان هستیم و چطور باید رفتار کنیم تا بتونیم رقابت کنیم!

برای همین، من می‌خوام که توی این نوشته، اون چیزی رو که توی این چند سال تجربه کرده‌ام، خدمت تون بگم و یه نگاهی هم به رقیب‌ها مون و اعتبار شون داشته باشیم و از این بگیم که چرا اون‌ها انقدر موفق هستن و چرا ما به اون‌ها نمی‌رسیم و چه زمانی قرار ئه که ما به اون‌ها برسیم. بنابراین، ازتون می‌خوام که تا پایان این نوشته رو با من همراه باشید.

البته من توی نوشته‌ی قبلی، درباره‌ی این صحبت کردم که چطور باید در کسب‌وکارهای اینترنتی، رقیب مون رو تحلیل کنیم. اگر به این موضوع هم علاقه دارید یا بهش نیاز دارید، این نوشته رو هم بخونید: «تحلیل رقبا در کسب‌وکار اینترنتی رو چطور باید انجام بدیم؟».

باید درست به رقیب‌ها مون نگاه کنیم؛ پشت پرده رو ببینید!

همون جور که خدمت تون گفتم، اون چیزی که باعث می‌شه که ما برای رسیدن به رقیب‌ها مون عجله کنیم، نگاه نادرستی ئه که خیلی وقت‌ها به رقیب‌ها مون داریم و همین نگاه نادرست، خیلی وقت‌ها ما رو گمراه می‌کنه و حتی ما رو از ادامه دادن و رقابت کردن، دلسرد می‌کنه! برای همین، خیلی مهم ئه که چطور به رقیب‌ها مون نگاه کنیم.

نگاه کردن درست، یعنی این که اندازه‌ی خودمون رو بدونیم و اندازه‌ی رقیب‌ها مون رو هم بدونیم؛ یعنی این که شرایط خودمون رو بدونیم و شرایط اون‌ها رو هم بدونیم؛ یعنی این که درست اون‌ها رو بررسی کنیم و سرسری از کنار شون رد نشیم.

مثلاً اول ببینیم که اون‌ها از چه زمانی، کار شون رو آغاز کرده‌اند. چند تا محتوا در سایت شون دارن؟ چند تا از صفحه‌های سایت اون‌ها در گوگل، ایندکس شده؟ در چه کلیدواژه‌هایی در رتبه‌های خوبی از نتایج گوگل قرار دارن؟ در چه سایت‌ها و در کجاها ازشون صحبت شده؟ در شبکه‌های اجتماعی مد نظر مون، اون‌ها چقدر محبوبیت دارن؟ وقتی که همه‌ی این موردها و خیلی از موردهای دیگه رو بررسی کردیم، تازه می‌تونیم بفهمیم که ما کجا هستیم و اون‌ها کجا!

برخی از سایت‌ها و کسب‌وکارهای اینترنتی هستن که 5 یا 10 سال می‌شه که دارن کار می‌کنن و تا به این جایگاه رسیده‌اند، کلی تلاش کرده‌اند و کلی هم هزینه کرده‌اند! خیلی وقت‌ها هست که ما فقط ظاهر یه کسب‌وکار اینترنتی و یه سایت رو می‌بینیم و از پشت صحنه شون خبر نداریم. سایت‌هایی هستن که کلی نیروی انسانی دارن که فقط براشون تولید محتوا کنن و کلی هم برای تولید و توزیع محتواها شون، هزینه کرده‌اند تا به این جایگاه رسیده‌اند! مانند زومیت و دیجیاتو. شما از کجا می‌دونید که اون‌ها برای تبلیغات و بقیه‌ی موردها، چقدر دارن هزینه می‌کنن؟

همین چیزها هست که خیلی وقت‌ها من می‌گم که نگاه درستی به رقیب‌ها مون نداریم! وقتی که شما این موردها رو بدونید، تازه می‌فهمید که آیا باید با اون‌ها رقابت بکنید یا نه؟ اگر قرار باشه که باهاشون رقابت بکنید، چطور باید این کار رو بکنید که زودتر بهشون برسید؟ ولی وقتی که این نگاه درست رو نداشته باشید، برای یه مدتی، کار تون رو آغاز می‌کنید و وقتی که می‌بینید که نتیجه‌ای نمی‌گیرید، ناامید می‌شید و کار تون رو رها می‌کنید.

تحلیل رقبا در کسب‌وکار اینترنتی رو چطور باید انجام بدیم؟

رقیب‌ها مون چطور اعتبار شون رو به دست آورده‌اند؟

فارغ از این که شما می‌خواید یه کسب‌وکار اینترنتی رو راه‌اندازی کنید یا یه کسب‌وکار غیر اینترنتی، اون چیزی که باعث موفقیت شما می‌شه، اعتبار شما ئه؛ همون چیزی که شما در ابتدای راه تون ندارید و رقیب‌ها تون دارن! پس، این جا ئه که باید بدونیم که رقیب‌ها مون، چطور اعتبار شون رو به دست آورده‌اند.

اعتبار، چیزی نیست که بشه با انجام یک یا دو تا کار، اون رو به دست آورد؛ بلکه عوامل مختلفی توی کسب اعتبار در اینترنت تاثیر دارن. البته منظور من از اعتبار، هم اعتباری ئه که ما پیش گوگل داریم و اعتباری ئه که پیش مردم داریم. ولی خب، اگر شما می‌خواید که یه کسب‌وکار اینترنتی موفق داشته باشید، بهتر ئه که در ابتدا اعتبار تون رو پیش گوگل بالا ببرید تا اون، شما رو به افراد بیش‌تری معرفی کنه.

البته برای کسب اعتبار در اینترنت، باید کارهای زیادی رو انجام بدیم. یکی از کارها، این ئه که در سایت‌های دیگه از ما صحبت بشه تا سایت ما از نظر گوگل، اعتبار بیش‌تری رو به دست بیاره. این یعنی همون گرفتن بک‌لینک‌های باکیفیت ئه که یکی از عوامل سئو کردن سایت ئه. بنابراین، هر کاری که برای کسب اعتبار در نزد گوگل انجام بدیم، باعث بالا رفتن Domain Authority و قدرت سایت مون می‌شه.

برای همین هم هست که برخی از سایت‌ها هستن که در هر عبارت مربوط به حوزه‌ی کاری شون، در نتایج سرچ گوگل (SERP) جزو اولین‌ها هستن. خیلی از سایت‌ها رو ما می‌بینیم که در هر عبارت یا کلمه‌ای که جستجو می‌کنیم، در صفحه اول گوگل هستن. دلیل اش هم همین اعتبار بالایی ئه که اون‌ها پیش گوگل دارن و اون رو با سئو کردن درست، به دست آورده‌اند.

ولی خب، حالا سوال مهم، این ئه که آیا اون رقیب‌های ما، این اعتبار رو یک شبه یا یک ماهه یا یک ساله به دست آورده‌اند. حتماً نه. واقعاً چند سال طول می‌کشه که به اون درجه از اعتبار برسیم. برای همین هم هست که من هرگز موافق این حرف نیستم که برخی‌ها می‌گن یه کسب‌وکار اینترنتی رو می‌تونن در مدت کوتاهی، به درآمد خیلی خوبی برسونن. بله؛ در چند ماه، می‌شه اون رو به درآمد رسوند؛ ولی نه یه درآمد خیلی خوب و پایدار!

تحلیل رقبا در کسب‌وکار اینترنتی رو چطور باید انجام بدیم؟

ناامید نشید! شما می‌تونید به رقیب‌ها تون برسید!

چیزی که خیلی وقت‌ها من در مشاوره‌های خودم می‌بینم، این ئه که یه عده با دیدن رقیب‌ها شون، ناامید می‌شن و درست از کار شون بر می‌دارن. البته همین وضع رو من هم در ابتدای اولین کسب‌وکار خودم داشتم و اون رو رها کردم؛ ولی بعدها فهمیدم که نباید این کار رو می‌کردم و باید جور دیگه‌ای عمل می‌کردم. شاید چون اون موقع‌ها کسی نبود که بهم مشورت درست بده و فقط خودم بودم که هم فکر می‌کردم و هم عمل می‌کردم. اشتباه خیلی‌ها هم دقیقاً همین جا ئه.

من هم در اون زمان، رقیب‌هایی داشتم که خیلی قوی بودن و اعتبار بالایی رو هم بین مردم داشتن و همین موضوع باعث شد که من فکر کنم رقابت کردن با اون‌ها، شدنی نیست! ولی خب، پیشنهادی که من حالا می‌کنم، این ئه که در ابتدای راه تون، فقط روی کار خودتون تمرکز کنید و کاری به رقیب‌ها تون نداشته باشید. البته نه این که رقیب‌ها مون رو بررسی نکنیم؛ بلکه ما باید همیشه حواس مون بهشون باشه و از کارهایی که می‌کنن، یاد بگیریم. معنی حرف من، این ئه که در ابتدای راه مون، ما نباید خودمون رو با اون‌ها مقایسه کنیم؛ چون اگر این کار رو بکنیم، حتماً چیزی برای ارائه نداریم و ناامید می‌شیم.

این نکته رو هم یاد تون باشه که خیلی وقت‌ها هست که نیاز نیست ما در همه‌ی بخش‌ها، با رقیب مون رقابت کنیم. بلکه باید اون بخشی که در اون، مهارت و توانایی بالایی داریم رو پیش بگیریم و سعی کنیم که در ابتدا، در اون بخش، خودمون رو نشان بدیم و اعتبار مون رو بالا ببریم. پیدا کردن اون بخش هم با تحلیل رقبا اتفاق می‌افته که قبلاً بهتون گفتم که برای تحلیل رقیب‌ها در کسب‌وکار اینترنتی تون، کدوم مقاله رو بخونید.

سوال مهمی که من همیشه از دوستان می‌پرسم، این ئه که اگر قرار باشه که در ابتدای راه، همه به رقیب‌ها شون نگاه کنن و ناامید بشن، دیگه چرا باید یه کسب‌وکار اینترنتی جدید راه‌اندازی بشه. بنابراین، بهترین کاری که باید بکنیم، این ئه که صبور باشیم. البته صبر کردن، به معنی دست رو دست گذاشتن نیست؛ صبر کردن، یعنی این که تلاش خودمون رو با برنامه انجام بدیم و منتظر باشیم که یه روزی، پیشرفت مون شروع بشه.

پس، باید تلاش کنیم تا اعتبار مون رو بالا ببریم؛ ولی خب، نمی‌شه یه نسخه رو برای همه‌ی انواع کسب‌وکارها پیچید. یکی از پیشنهادهایی که من می‌تونم برای شروع بهتون بکنم، این ئه که سایت تون رو برای گوگل، سئو و بهینه‌سازی کنید. من فکر می‌کنم که همه چیز برای بالا بردن اعتبار تون در اینترنت، در سئو نهفته است. توی سئو کردن، ما فاکتورهای زیادی رو در نظر می‌گیریم که بتونیم خودمون رو به موتورهای جستجو (مانند گوگل) اثبات کنیم که همون فاکتورها، باعث بالا رفتن اعتبار مون می‌شه.

مثلاً شما باید محتواهای ارزشمندی رو برای مخاطب‌ها تون تولید کنید؛ باید تقویم محتوایی داشته باشید و برای انتشار محتواها تون، زمان‌بندی داشته باشید؛ باید بک‌لینک‌های باکیفیتی رو برای محتواها تون بگیرید؛ باید در شبکه‌های اجتماعی، فعالیت خوبی داشته باشید و خب، موردهای زیاد دیگه‌ای هست که شما باید در سئو رعایت کنید. اگر این کار رو بکنید، روز به روز، قدرت سایت تون رو بالا می‌برید و اعتبار بیش‌تری رو پیش گوگل پیدا می‌کنید.

زمانی که اعتبار تون پیش گوگل بالا رفت، کم‌کم برای سایت تون، ترافیک هدفمند می‌گیرید؛ یعنی همون کسانی به سایت شما می‌آن که دنبال کسب‌وکار شما و محصول‌های شما هستن. این، یعنی همون برندسازی واقعی! حالا که اعتبار تون بالا رفت، تازه می‌تونید وارد رقابت اصلی بشید. این که بتونید ترافیک هدفمند بگیرید، ته ماجرا نیست! بلکه اصل موفقیت در یه کسب‌وکار، زمانی ئه که شما بتونید جذب مشتری کنید و اون‌ها رو وفادار کنید.

حالا سوال من از شما این ئه که آیا با ناامید شدن و دست رو دست گذاشتن، می‌تونید همه‌ی این کارها رو بکنید؟ نه؛ پس، بیخیال ناامیدی بشید و کار تون به طور پیوسته ادامه بدید. اگر این کار رو بکنید، اون روز خوب، می‌رسه.

تحلیل رقبا در کسب‌وکار اینترنتی رو چطور باید انجام بدیم؟

اگر به رقیب‌ها مون نرسیم، چی؟

«اگر به رقیب‌ها مون نرسیم، چی می‌شه؟». هیچی نمی‌شه؛ ولی سوال مهم‌تر این ئه که چرا به رقیب‌ها تون نرسید. شما باید رقیب‌ها تون رو خوب تحلیل کنید و مسیر درستی رو برای رقابت کردن انتخاب کنید و براش برنامه داشته باشید، شما باید هم‌زمان یاد بگیرید و برای برنامه تون، تلاش کنید و صبر کنید. اگر شما همه‌ی این کارها رو انجام بدید، پس چرا باید به رقیب‌ها تون نرسید. بنابراین، برخی از سوال‌های ما، درست نیست!

البته یه نکته‌ای رو هم یاد تون باشه که قرار نیست که شما با کسب‌وکارهای خیلی بزرگ، رقابت کنید و قرار نیست که شما توی همه‌ی بخش‌ها رقابت کنید. رسیدن به سایتی مانند دیجی‌کالا، شوخی نیست! همه مون می‌دونیم که دیجی‌کالا، بزرگ‌ترین فروشگاه اینترنتی در ایران ئه! ولی قرار نیست که شما با رقیب‌های بزرگی رقابت کنید؛ ولی خب، در بخشی از اون حوزه‌ی کاری، شما هم می‌تونید کاربرهای خودتون رو داشته باشید و رقیب تون هم کاربرهای خودش رو داشته باشه.

کسب‌وکارهای زیادی هستن که این جوری اند. مانند اسنپ و تپسی که هر کدوم شون، کاربرهای خودشون رو دارن. البته برخی‌ها هم هستن که در هر دو تا شون، عضو هستن و از هر دو تا شون استفاده می‌کنن. هر کس که بهتر بود، بیش‌تر انتخاب می‌شه؛ این، قانون کسب‌وکار ئه. پس، شما هم باید برای خودتون مزیت یا مزیت رقابتی داشته باشید؛ یعنی رقیب‌های خودتون رو تحلیل کنید و روی نقطه‌ی ضعف اون‌ها، مانور بدید.

سخن پایانی

پس، خواهش می‌کنم که خیلی به فکر رسیدن به رقیب‌های قدرتمند تون نباشید و کار خودتون رو بکنید. هرگز عقلانی نیست که به سرعت به رقیب‌هایی برسید که چندین سال قبل از شما، کار شون رو آغاز کرده‌اند و حالا اعتبار خوبی رو هم دارن. بنابراین، نباید ناامید بشید و باید همچنان، کار تون رو ادامه بدید و دندان روی جگر بذارید و صبر داشته باشید.

5 از 2 امتیاز

نویسنده

  • شهاب الدین دهنوی
  • شک نکنید که من برای تک‌تک محتواهای کارنتا زمان می‌ذارم تا بتونم چیزهای درستی رو بهتون آموزش بدم؛ چون آموزش‌های سطحی و پراکنده، به درد هیچ کسی نمی‌خوره و آدم رو بیش‌تر گمراه می‌کنه. اگر شما هم محتواهای من رو دوست دارید و براتون مفید بوده، می‌تونید با انتخاب یکی از گزینه‌های زیر، من رو مهمان کنید:

دیدگاه و امتیاز تون رو بذارید

اگر می‌خواید که بعداً بتونید همه‌ی دیدگاه‌ها تون رو ببینید و پیگیری کنید؛ پیشنهاد می‌کنیم که اول، به حساب کاربری تون وارد بشید و بعد، کامنت و امتیاز بذارید. البته با این کار، یه کد تخفیف 20 درصدی رو هم برای اولین خرید تون دریافت می‌کنید.

Leave a reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>