0

برای استفاده بهتر از سایت، به حساب تون وارد بشید

چند پیشنهاد مهم برای راه‌اندازی کسب‌وکار اینترنتی به نوجوان‌ها و دانش‌آموزها

  • 1400/04/20
  • 0

اگر نظر من رو بخواید، کسب‌وکار اینترنتی، یکی از بهترین شغل‌هایی ئه که می‌شه داشت و ازش کسب درآمد کرد و یکی از مهم‌ترین ویژگی‌ها اش هم این ئه که هیچ محدودیتی برای افزایش درآمد مون نداریم. می‌شه ایده‌های فوق‌العاده‌ای رو که به ذهن مون می‌رسه اجرا کنیم و به درآمدهای خوبی هم برسیم. من، این حرف رو توی همه جا و به همه می‌گم؛ ولی در کنار اش، این رو هم می‌گم که باید به فکر راه‌اندازی یه کسب‌وکاری باشیم که پایدار باشه و بشه روی اون برای مدیریت زندگی مون حساب کنیم.

البته باز هم می‌گم که راه‌اندازی یه کسب‌وکار اینترنتی، چیز خیلی سختی نیست؛ ولی به درآمد رساندن اون، کار ساده‌ای نیست و باید آموزش ببینیم تا بلد باشیم که باید چی کار کنیم. ولی خب، خیلی‌ها هستن که بخش اول حرف‌های من رو می‌گیرن، ولی دیگه به بخش‌های بعدی حرف‌های من توجهی نمی‌کنن. برای همین، کسب‌وکار آنلاین شون رو راه‌اندازی می‌کنن، در حالی که دانش کافی براش ندارن یا این که می‌رن سراغ کارهایی که اصلاً کسب‌وکار اینترنتی نیستن! البته بیش‌تر کسانی که دچار این اشتباه می‌شن، دوست‌هایی هستن که سن پایینی دارن؛ مثلاً نوجوان هستن یا این که دانش‌آموز هستن.

برای همین، توی این نوشته می‌خوام که خیلی خودمونی و دوستانه با اون دوست‌هایی حرف بزنم که کم‌سن‌و‌سال هستن و دوست دارن که یه کسب‌وکار آنلاین داشته باشن؛ ولی نمی‌دونن که باید چی کار کنن و باید از کجا شروع کنن! پس، اگر سن شما کم‌تر از 18 سال ئه و حتی اگر دانشجو هستید، بهتون پیشنهاد می‌کنم که تا پایان این نوشته از کارنتا بلاگ رو با من باشید. شک نکنید که چیزهایی رو بهتون می‌گن که به درد تون می‌خوره و دست خالی از پیش من نمی‌رید.

مشکل از کم بودن سن شما نیست!

من، در ابتدای این نوشته بهتون گفتم که به نظر من، یه کسب‌وکار اینترنتی، یکی از بهترین شغل‌هایی ئه که می‌شه داشت؛ چون می‌خواستم بهتون بگم حالا که توی این صفحه از سایت کارنتا هستید و دارید حرف‌های من رو می‌خونید، راه درستی رو انتخاب کرده‌اید و کار اشتباهی نیست که می‌خواید یه کسب‌وکار اینترنتی داشته باشید؛ ولی می‌خوام که چند تا نکته رو بهتون یادآوری کنیم که توی این راه، به جای اشتباهی کشیده نشیم.

خیلی از دوست‌هایی که سن کمی دارن، پایین بودن سن شون رو بهانه می‌کنن که شکست شون رو توجیه کنن یا این که اون رو بهانه می‌کنن که کار شون رو شروع نکنن. مثلاً می‌گن که وقتی با مشتری‌ها با تلفن صحبت می‌کنن، اون‌ها احتمالاً از صدا شون می‌فهمن که سن کمی دارن و برای همین، بهشون اعتماد نمی‌کنن و اون مشتری‌ها رو از دست می‌دن. البته این حرف، بیش‌تر از این که یه دلیل باشه، یه بهانه است؛ وگرنه با کار کردن روی لحن و طرز بیان مون، این مسئله به سادگی حل می‌شه.

بنابراین، اگر هنوز به هدف تون نرسیده‌اید یا هنوز کار تون رو آغاز نکرده‌اید، شک نکنید که مشکل از کم بودن سن شما نیست و باید دنبال چیز دیگه‌ای باشید. شاید هنوز دانش کافی برای این کار رو ندارید و نیاز دارید که آموزش ببینید! شاید هم هنوز اون اندازه از تجربه رو ندارید که بتونید خودتون رو به هدف تون برسونید. به هر حال، راهی جز شروع کردن و یاد گرفتن نیست؛ چون اگر شروع نکنید، تجربه‌ها رو به دست نمی‌آرید و اگر آموزش نبینید، دانش کافی رو نخواهید داشت!

پس، باز هم می‌گم که مشکل از سن کم شما نیست؛ بلکه مشکل از نگرش و طرز فکری ئه که برخی از شما دارید. همین طرز فکر اشتباهی که برخی‌ها دارن، باعث می‌شه که راه رو اشتباه برن. در نتیجه، اگر می‌خوایم که راه درستی رو طی کنیم، باید طرز فکر مون رو درست کنیم و اون رو پخته کنیم.

کسی مانند من و دوست‌های دیگه‌ای که توی این حوزه فعالیت دارن، از روی پرسش‌هایی که یه نفر ازشون داره، به سادگی می‌تونیم بفهمیم که آیا اون فرد، پختگی لازم رو داره یا نه؟ مثلاً کسانی که سوال‌های زیر رو از من می‌پرسن، پختگی لازم رو توی کسب‌وکارهای اینترنتی ندارن:

  • چطور از اینترنت، کسب درآمد کنم؟
  • می‌خوام از اینترنت به درآمد برسم؛ ولی نمی‌دونم چطور؟
  • آیا واقعاً می‌شه هنگام تحصیل، از اینترنت درآمد داشت؟
  • الان بهترین شغل برای دانش‌آموزها یا دانشجوهای تازه‌وارد چی ئه؟
  • می‌شه به من بگید که چطور پولدار بشم؟
  • و…

وقتی که این سوال‌های کلی از من پرسیده می‌شه، من خیلی زود می‌فهمم که اون فرد، یا سن کمی داره (بین 12 تا 18 سال) یا این که پختگی لازم رو نداره؛ چون اگر جز این بود، به جای پرسیدن سوال‌های کلی، سوال‌های جزئی رو می‌پرسید. مثلاً:

  • من می‌خوام فلان کار رو اینترنتی کنم، به نظر تون، اولین قدم چی ئه؟
  • من فلان کار رو شروع کرده‌ام، حالا باید چطور مخاطب‌ها ام رو جذب کنم؟
  • من تا حالا چند تا فروش داشته‌ام، حالا باید چطور فروش ام رو بیش‌تر کنم؟
  • و…

این جور سوال‌های جزئی، پختگی اون فرد رو می‌رسونه؛ یعنی این که اون فرد، یه چیزهایی رو می‌دونه.

چند پیشنهاد مهم برای راه‌اندازی کسب‌وکار اینترنتی به نوجوان‌ها و دانش‌آموزها

باید به فکر یه درآمد پایدار باشید!

من در بالا گفتم که سن کم، باعث بی‌تجربه بودن برخی از دوست‌ها مون می‌شه و همین بی‌تجربه بودن و طرز فکرهای اشتباهی که دارن، باعث می‌شه که دست به کارهایی بزنن که آینده‌ای براشون نداره. در واقع، اون‌ها خیلی دوست دارن که بتونن از اینترنت کسب درآمد کنن؛ ولی خب، به سراغ روش‌هایی می‌رن که نه می‌شه اون‌ها رو کسب‌وکار اینترنتی دونست و نه می‌شه روی اون‌ها برای آینده حساب کرد.

همه‌ی ما می‌دونیم که یه سری کارها و روش‌ها هستن که اگرچه اینترنتی هستن؛ ولی سرانجام خوبی ندارن و حتی می‌شه گفت که سرکاری هستن یا منسوخ شده‌اند. مثلاً یکی از این روش‌ها این ئه که ازتون می‌خوان که با نگاه کردن تبلیغات یا کلیک کردن روی تبلیغات کسب درآمد داشته باشید یا این که ازتون می‌خوان که لینک‌هایی رو کوتاه کنید و اون‌ها رو در جاهای مختلف پخش کنید تا در ازای هر کلیکی که روی اون لینک‌ها می‌شه، کسب درآمد اینترنتی داشته باشید!

البته نمی‌شه گفت که از این روش‌ها درآمدی ندارید؛ ولی شک نکنید که درآمد پایداری براتون نداره. من می‌دونم که خیلی از شما عجله دارید که زودتر به درآمد برسید؛ ولی این رو هم بدونید که نکته‌ی مهم توی کسب درآمد (چه به روش اینترنتی و چه غیر اینترنتی) این نیست که فقط درآمد داشته باشیم، بلکه باید یه درآمد پایدار داشته باشیم؛ یعنی درآمدی که بشه روی اون حساب کرد.

من نگران این هستم که نکنه یه وقت به سراغ روش‌هایی برید که عمر تون رو تلف کنه! یهو می‌بینید که دو یا سه سال گذشته و هیچ اتفاقی خاصی برای درآمد و کسب‌وکار تون نیفتاده! البته باز هم می‌گم که این جور کارها، راه‌اندازی یه کسب‌وکار اینترنتی نیست؛ بلکه یه سری روش‌های کسب درآمد از اینترنت ئه که من و خیلی‌های دیگه قبول شون نداریم.

البته می‌خوام اعتراف کنم که من هم مانند شما بودم؛ برای همین، خوب می‌فهمم که شما چه حسی دارید. اون زمانی که من هم یه دبیرستانی بودم و تازه وارد دانشگاه شده بودم، به دلیل علاقه‌ای که به اینترنت داشتم، فقط دوست داشتم که بتونم ازش کسب درآمد کنم و دیگه هیچ هدف خاصی نداشتم و هرگز به آینده فکر نمی‌کردم. برای همین ئه که هی پافشاری می‌کنم که باید کارهایی رو بکنید که به درد آینده تون بخوره، نه این که یه سری کارهای سرسری باشن. در واقع، ازتون می‌خوام که یه کسب‌وکار اینترنتی واقعی رو راه‌اندازی کنید یا این که یه تخصص و یه شغل اینترنتی پایدار داشته باشید.

اگر می‌خواید که یه کسب‌وکار اینترنتی واقعی رو راه‌اندازی کنید، چند دقیقه وقت بذارید و نوشته‌ی «7 گام ضروری برای راه‌اندازی یه کسب‌وکار اینترنتی موفق!» رو بخونید. اگر هم می‌خواید که یه شغل اینترنتی پایدار داشته باشید، نوشته‌ی «12 ایده‌ی کسب درآمد در منزل؛ ایده‌های پردرآمد!» رو بررسی کنید که توی اون، پیشنهادهای خوبی رو بهتون داده‌ام که با انجام هر کدام از اون‌ها، یه کار و یه درآمد پایداری رو خواهید داشت.

البته من پیشنهاد می‌کنم که تک‌تک محتواهای کارنتا رو بررسی کنید و حتی ازتون یادداشت بردارید تا به یه دید روشن از یه کسب‌وکار اینترنتی برسید؛ وگرنه شروع ناقصی رو خواهید داشت. شما حتی می‌تونید از دوره‌های آموزشی کارنتا هم استفاده کنید. هر کاری که می‌کنید، فقط یاد تون باشه که شما باید برای یک تا سه سال آینده برنامه‌ریزی کنید تا بدونید اون درآمد خیلی خوب رو داشته باشید؛ وگرنه بقیه‌ی کارها، چیزهای موقتی هستن.

چند پیشنهاد مهم برای راه‌اندازی کسب‌وکار اینترنتی به نوجوان‌ها و دانش‌آموزها

چقدر خوب که سن شما کم است!

من تا این جا گفتم که سن کم شما باعث شده که تجربه‌ی کافی رو نداشته باشید و شاید از حرف من هم ناراحت شده باشید؛ ولی حالا می‌خوام بگم که سن کم شما، انقدر هم بد نیست و چقدر خوب ئه که سن پایینی رو دارید و حتی می‌خوام بهتون تبریک هم بگم!

چند سال قبل از این که اولین کسب‌وکار خودم رو راه‌اندازی کنم، وقتی که خودم رو با دیگران مقایسه می‌کردم، همیشه به این نتیجه می‌رسیدم که «هر کسی زودتر شروع کنه، زودتر هم به هدف اش می‌رسه». برای همین، سن پایین شما می‌تونه یه برتری و نقطه‌ی قوت شما هم باشه. اگر شما توی این سن شروع کنید و آموزش هم ببینید، توی سن بیست و چند سالگی می‌تونید به درآمد خوب و وضعیت خوبی توی کسب‌وکار تون می‌رسید؛ ولی توی سن بیست و چند سالگی، بخش بزرگی از فکر شما می‌ره سراغ چیزهای دیگه و برای همین، راه‌اندازی یه کسب‌وکار، تصمیم بزرگی براتون به شمار می‌ره.

سن و سال کم شما، باعث می‌شه که تقریباً فکر آزادی داشته باشید و برای همین، می‌تونید خیلی ساده‌تر از ما چیزهایی رو یاد بگیرید و دانش خودتون رو بالا ببرید. کسب‌وکار اینترنتی هم جزو اون کارهایی ئه که باید دانش کامل و به‌روز داشته باشید تا بتونید تصمیم‌های درستی رو بگیرید و نمی‌شه توی اون، یک بُعدی به همه چیز نگاه کنید. پس، شک نکنید که سن کم شما می‌تونه نقطه‌ی قوت شما باشه و اگر زندگی کارآفرین‌های موفق ایرانی و غیر ایرانی رو بررسی کنیم، به این نتیجه می‌رسیم که بیش‌تر شون از سن کم کار شون رو آغاز کرده‌اند.

حالا به درآمد فکر نکنید؛ به فکر آینده باشید.

همون طور که قبلاً خدمت تون گفتم، چیزی که باعث می‌شه نوجوان‌ها و دانش‌آموزها و حتی دانشجوها به سراغ کارهایی برن که ارزش ندارن، این ئه که عجله دارن و می‌خوان که خیلی زود به درآمد دلخواه شون برسن. البته نمی‌شه این رو هم رد کرد که برخی‌ها به دلیل شرایطی که دارن، مجبور اند کارهایی رو کنن که زودبازده هستن؛ ولی خب، من باز هم به اون‌ها پیشنهاد می‌کنم که در کنار اون جور کارها، روی خودشون هم سرمایه‌گذاری کنن و به فکر یه آینده‌ی خوب با درآمد خوب و پایدار باشن.

همون طور که گفتم، من هم مانند شما بودم. برای همین، می‌دونم که خیلی دوست دارید که به درآمد برسید و دست تون توی جیب خودتون باشه. من می‌دونم که داشتن استقلال مالی، چقدر حس خوبی رو به آدم می‌ده؛ ولی خب، این رو هم می‌دونم که این استقلال مالی باید پایدار هم باشه. برای همین، بهتون پیشنهاد می‌کنم که برای آینده تون هدفگذاری کنید و هنوز به فکر پول درآوردن نباشید. شما می‌تونید با انجام کارهای موقت و دم دستی، درآمد داشته باشید؛ ولی شما تازه اول راه هستید و هنوز وقت زیادی رو برای پول درآوردن دارید.

یه زمانی بود که من، کسانی رو می‌دیدم که ممبر تلگرام می‌فروختن. یعنی با گرفتن پول، تعداد عضوهای کانال تلگرام مشتری شون رو بالا می‌بردن (البته با عضوهای فیک)؛ ولی با فیلتر شدن تلگرام توی ایران، تقریباً کار شون رو برای سال‌ها از دست دادن. همین داستان رو ما برای کارهای دیگه هم داریم. برای همین، می‌گم که باید به فکر یه کسب‌وکار یا درآمد پایدار باشید و این‌ها هم جز با آینده‌نگری به دست نمی‌آد. البته اگر بخواید که از اینترنت کسب درآمد کنید و بخواید که درآمد خوبی رو هم داشته باشید؛ وگرنه شما می‌تونید از همین فردا توی یه مغازه به عنوان فروشنده کار تون رو شروع کنید.

ولی خب، اگر می‌خواید که یه درآمد اینترنتی پایدار داشته باشید، نباید از همین حالا به فکر درآوردن پول باشید؛ بلکه باید روی یادگیری و تجربه کردن تمرکز کنید تا بتونید توی دو تا سه سال، یه کسب‌وکار اینترنتی خوب با یه درآمد خوب داشته باشید. هر چقدر که شما بیش‌تر بدونید و تجربه‌ی بیش‌تری داشته باشید، زودتر می‌تونید کسب‌وکار تون رو به درآمد پایدار برسونید.

بنابراین، ما باید به فکر راه‌اندازی یه کسب‌وکاری باشیم که آینده داشته باشه و این جور نباشه که در آینده از بین بره یا دیگه از مد بیفته و مخاطبی نداشته باشه. این، خیلی مهم ئه و شما باید خوب بهش فکر کنید و تحقیق کنید که چه چیزهایی در آینده هستن که می‌تونن به عنوان یه سرمایه‌گذاری براتون باشه؛ چون قرار ئه که شما یک تا چند سال از عمر تون رو براش بذارید تا بتونید اون رو به نتیجه برسونید. مثلاً شما می‌تونید وارد کار آموزش بشید و در زمینه‌ای که دوست اش دارید، آموزش‌هایی رو بسازید و بعد از مدتی، کسب‌وکار پایداری رو داشته باشید که در آینده هم بتونید اون رو گسترش بدید.

البته علاوه بر یه کسب‌وکار آموزشی که یه کسب‌وکار بر پایه‌ی محتوا به شمار می‌ره، شما می‌تونید یه کسب‌وکاری داشته باشید که کالا بفروشید (مانند دیجی‌کالا) یا این می‌تونید کسب‌وکاری رو داشته باشید که خدمتی رو ارائه می‌ده (مانند طراحی سایت و…). این رو هم بدونید که هنوز برای خیلی از کسب‌وکارهای اینترنتی نیازی به داشتن مجوز نیست. یعنی برای داشتن یه سایت یا یه اپلیکیشن موبایل، نیازی نیست که از یه جایی مجوز بگیرید؛ ولی اگر بخواید که اینماد یا نماد ساماندهی بگیرید، اگر نیاز باشه باید اطلاعاتی رو بهشون بدید.

این رو هم یاد تون باشه که اگر می‌خواید وارد کار آموزش بشید، قبل اش باید درباره‌ی اون موضوع، اطلاعات تون رو بالا ببرید و هیچ ایرادی نداره که حتی توی دوره‌های کسانی شرکت کنید که شاید رقیب شما هستن تا بتونید از اون‌ها الهام بگیرید و روش آموزشی خودتون رو آغاز کنید.

چند پیشنهاد مهم برای راه‌اندازی کسب‌وکار اینترنتی به نوجوان‌ها و دانش‌آموزها

کار تون رو آغاز کنید و ایده‌های ناب رو فراموش کنید.

چون یکی از کارهای من، مشاوره‌هایی ئه که می‌دم؛ دقیقاً می‌دونم که ایراد کار افراد مختلف کجا ئه. یکی از ایرادهایی که خیلی‌ها دارن، این ئه که می‌خوان حتماً کسب‌وکاری رو داشته باشن که یه ایده‌ی ناب و دست اول داشته باشه؛ یعنی ایده‌ای که تا حالا کسی اجرا اش نکرده! همین طرز فکر باعث می‌شه که ماه‌ها و شاید سال‌ها در انتظار رسیدن یه ایده‌ی ناب بشینن و بعد از مدتی هم می‌بینن که هنوز کاری نکرده‌اند.

ولی بیاید واقع‌گرا باشیم و واقعیت رو ببینیم؛ شما حالا یه نوجوان یا دانش‌آموز یا دانشجو هستید و تجربه‌ای رو هم از راه‌اندازی یه کسب‌وکار ندارید. برای همین، تا دیر نشده، اجرای ایده‌های ناب و خفن رو فراموش کنید. چون اجرای این کارها، هم تجربه و هم دانش و هم معمولاً سرمایه‌ی زیادی رو می‌خواد و در این مورد، شک نکنید که اگر بدون این‌ها بخواید اون ایده رو اجرا کنید، شکست می‌خورید و فکر نکنید که به همین سادگی‌ها می‌شه یه ایده‌ی ناب رو اجرا کرد و اون رو بین مردم جا انداخت تا ازش استفاده کنن و به شما پول بدن.

البته من هرگز نمی‌خوام که شما رو ناامید کنم و بگم که آرزوها تون رو فراموش کنید؛ ولی ازتون می‌خوام که واقع‌گرا باشید و کم‌کم کار تون رو شروع کنید تا بتونید بیش‌تر یاد بگیرید و تجربه کنید. به نظر من، اولین کاری که شما باید بکنید، این ئه که ببینید توی چه زمینه‌هایی علاقه دارید و چه توانایی‌هایی دارید که می‌تونید توی کار تون ازشون استفاده کنید. اگر توانایی ندارید، پس حتماً موضوعی هست که بهش علاقه دارید. مانند خودرو، گوشی‌های موبایل، موسیقی یا حتی شاید بخواید که یه بازاریابی اینترنتی خوب باشید.

هر چیزی رو که بهش علاقه دارید، انتخاب کنید تا بتونید گام بعدی رو بردارید؛ یعنی شروع یادگیری و تجربه کردن. همون طور که بارها گفته‌ام، بهترین کار این ئه که روی خودتون سرمایه‌گذاری کنید؛ یعنی آموزش ببینید و توانایی‌ها و مهارت‌ها تون رو بالا ببرید. وقتی که احساس کردید که تقریباً آماده هستید، حالا باید دنبال ایده‌هایی باشید که سرمایه‌ی کمی نیاز دارن. پیشنهاد می‌کنم که این نوشته رو هم بخونید: «سرمایه‌ی لازم برای راه‌اندازی کسب‌وکار اینترنتی، چقدر است؟»

مهارت، توانایی و دانش تون رو بالا ببرید.

همون طور که قبلاً گفتم، هر چقدر که دانش و تجربه و مهارت بیش‌تری داشته باشید، زودتر می‌تونید یه کسب‌وکار رو به نتیجه برسونید. پس، مهم‌ترین کاری که شما باید توی این سن انجام بدید، افزایش دانش و مهارت تون ئه. شاید توی انواع کسب‌وکارهای دیگه، داشتن دانش کافی و به‌روز، انقدری اهمیت نداشته باشه؛ ولی توی کسب‌وکارهای اینترنتی، حتماً باید اطلاعات خوبی داشته باشید و همیشه باید در حال یادگیری باشید.

بنابراین، مهم‌ترین پیشنهادی که به شما دوست‌های کم‌سن‌وسال خودم دارم، این ئه که اطلاعات تون رو توی کسب‌وکارهای اینترنتی بالا ببرید. ببینید که اصلاً یه کسب‌وکار اینترنتی چی هست! به چه چیزهایی نیاز داره؟ باید چه ابزارهایی رو یاد بگیرید و از کجا باید شروع کنید؟ چطور باید فروش خوبی رو توی اینترنت داشته باشید؟ و خیلی چیزهای دیگه که باید بدونید. البته شما می‌تونید برای فهمیدن اون‌ها، روی محتواها و دوره‌های آموزشی کارنتا حساب کنید. داشتن این جور اطلاعات، چیز خیلی مهمی ئه که نمی‌شه به سادگی از کنار اش گذشت.

من می‌دونم که شما به احتمال زیاد، سرمایه‌ای برای راه‌اندازی کسب‌وکار اینترنتی تون ندارید و هیچ ایرادی هم نداره! برای همین، ازتون نمی‌خوام که از دیگران قرض بگیرید که کسب‌وکار اینترنتی تون رو راه‌اندازی کنید. بلکه به جای اون، ازتون می‌خوام که یاد بگیرید و روی خودتون سرمایه‌گذاری کنید. به جای این که فکر کنید که باید چقدر پول داشته باشید که به یه طراح سایت بدید تا سایت تون رو بسازه، به نظر من، باید به این فکر کنید که چطور خودتون طراحی سایت رو یاد بگیرید.

پس، شما که پول کافی برای راه‌اندازی یه کسب‌وکار آنلاین ندارید، باید دست به کار بشید و خودتون همه‌ی چیزهایی که نیاز دارید رو یاد بگیرید. البته منظور من، فقط طراحی سایت نیست؛ بلکه شما باید چیزهای دیگه‌ای رو باید بلد باشید که در ادامه می‌گم.

خیلی‌ها که توی سن شما هستن، توی پس‌انداز کردن، مشکل دارن و شاید هرگز هم بهش فکر نمی‌کنن؛ ولی من پیشنهاد می‌کنم که پول تون رو پس‌انداز کنید و از اون برای خرید دوره‌های آموزشی که نیاز دارید، استفاده کنید. اگر می‌خواید که چیزی رو یاد بگیرید، باید توی اون موضوع، مطالعه‌ی زیادی رو داشته باشید. در واقع، باید فکر و ذکر تون اون موضوع باشه و همیشه باید دنبال یادگیری نکته‌های دیگه برای اون موضوع باشید.

فرقی نمی‌کنه که شما می‌خواید چه چیزهایی رو یاد بگیرید، از یادگیری عکاسی و فیلم‌برداری تا طراحی سایت، آموزش‌های رایگان زیادی هست که شما می‌تونید ازشون برای شروع، استفاده کنید و پول تون رو برای آموزش‌های حرفه‌ای‌تر هزینه کنید.

این رو هم یاد تون باشه که هرگز نباید اون کار رو انقدر سخت و پیچیده بدونید و به خودتون بگید که نمی‌تونید اون رو یاد بگیرید. من فکر نمی‌کنم که کسی باشه که همه چیز رو به صورت مادرزادی بلد باشه! بنابراین، شما هم می‌تونید اون مهارت رو یاد بگیرید و بلد باشید. همه‌ی نویسنده‌ها، همه‌ی بازاریاب‌ها، همه‌ی سخنران‌های خوب و همه آدم‌های ماهر، از یه جایی شروع کرده‌اند و یه روزی بوده که هیچ چیزی رو بلد نبوده‌اند. فقط شاید یه کم زمان‌بر باشه. پس، باید تحمل کنید و دلسرد نشید.

در کل، به نظر من، شما باید چند تا مورد رو به خوبی بلد باشید:

  • طراحی و مدیریت سایت
  • تولید انواع محتوا
  • بازاریابی اینترنتی و فروش

که همه‌ی این موردها رو به خوبی توی نوشته‌ی «چطور با کم‌ترین سرمایه، یه کسب‌وکار اینترنتی رو راه‌اندازی کنیم؟» خدمت تون توضیح داده‌ام. پس، دیگه نیازی به تکرار شون نیست و پیشنهاد می‌کنم که اون نوشته رو به دقت بخونید. فقط به گفتن همین نکته بسنده می‌کنم که اگر این موردها رو بلد نباشید، برای داشتن یه کسب‌وکار اینترنتی واقعی، راه به جایی نمی‌برید.

چند پیشنهاد مهم برای راه‌اندازی کسب‌وکار اینترنتی به نوجوان‌ها و دانش‌آموزها

یه سایت راه‌اندازی کنید و تمرین کنید.

یکی از موردهایی که من همیشه پیشنهاد می‌دم، این ئه که یه سایت رو با وردپرس بالا بیارید تا بتونید توی اون، تمرین کنید. کسب مهارت، فقط دیدن آموزش نیست؛ بلکه شما باید تمرین کنید تا بتونید ماهر بشید. برای همین، یکی از روش‌هایی که می‌تونه سرعت ماهر شدن تون رو بالا ببره، این ئه که سایت بسازید و چیزهایی که یاد می‌گیرید رو توی اون اجرا کنید. مثلاً در زمینه‌ی طراحی سایت یا تولید محتوا یا بهینه‌سازی محتوها برای موتورهای جستجو (سئو) و… به‌ویژه توی سئو کردن محتواها، تکنیک‌ها و تمرین‌هایی هست که باید اون‌ها رو پیاده‌سازی کنید و نتیجه شون رو ببینید.

هرگز هم فکر نکنید که باید سایت تون، یه سایت حرفه‌ای باشه. یه سایت ساده رو با وردپرس بالا بیارید و کار تون شروع کنید. ساخت سایت با وردپرس، کار سختی نیست و شما می‌تونید توی کم‌تر از یه روز، سایت تون رو راه‌اندازی کنید. اگر می‌خواید می‌تونید از دوره‌ی «طراحی و ساخت وبسایت بدون کدنویسی» استفاده کنید تا بدون نیاز به کدنویسی، سایت تون رو با وردپرس بالا بیارید.

البته شاید شما بگید که حالا داشتن اپلیکیشن‌های موبایل روی بورس هستن و چرا باید سایت داشته باشیم. چون من فکر می‌کنم که حتی اگر اپلیکیشن موبایل هم داشته باشید، باید یه سایت هم داشته باشید و این رو هم در نظر بگیرید که داشتن یه سایت خیلی ساده‌تر از داشتن یه اپلیکیشن موبایلی ئه. همچنین، شما توی اپلیکیشن موبایل نمی‌تونید از سئو (SEO) استفاده کنید تا رتبه‌ی خودتون رو توی موتورهای جستجو بالا ببرید و ورودی زیادی رو به سایت تون بکشونید.

یه پیشنهاد دیگه‌ای که می‌تونم بهتون بدم، این ئه که کارآموزی کنید. درست ئه که ما می خوایم در نهایت، کسب‌وکار خودمون رو داشته باشیم؛ ولی کار کردن برای دیگران، انقدر هم بد نیست و حتی برخی‌ها به شدت پیشنهاد می‌کنن که قبل از کارآفرینی باید کارمندی کرد. بنابراین، برای به دست آوردن تجربه‌ی کافی توی اون زمینه‌ی دلخواه تون، پیشنهاد می‌کنم که توی مجموعه‌ها و شرکت‌هایی به عنوان کارآموز کار کنید؛ حتی بدون این که حقوقی رو دریافت کنید!

مثلاً اگر به برنامه‌نویسی علاقه دارید، بهتر ئه که توی یه شرکت برنامه‌نویسی کارآموزی کنید تا اطلاعات تون رو بالا ببرید. تجربه‌ی کسانی که چندین سال ئه دارن توی اون حوزه فعالیت می‌کنن، حتماً به درد تون می‌خوره. یا مثلاً برای بهتر شدن نویسندگی تون، شما می‌تونید به صورت دورکاری برای یه سری از سایت‌ها فعالیت کنید؛ حتی به صورت رایگان یا با درآمد خیلی کم. همه‌ی این کارها برای این ئه که تمرین کنید و تجربه تون رو بالا ببرید؛ وگرنه قرار نیست که ما همیشه این کار رو بکنیم.

حالا چطور باید کسب درآمد کنیم؟

همون طور که قبلاً خدمت تون عرض کردن، شما نباید هنوز به فکر درآمد باشید و باید تلاش کنید که خودتون رو پیشرفت بدید؛ ولی خب، این جور هم نیست که توی این مسیر، هیچ کاری نتونید انجام بدید. حتماً در این بین، تواناهایی‌هایی رو به دست می‌آرید که می‌تونید ازشون درآمد داشته باشید. مثلاً می‌تونید به صورت پاره‌وقت یا دورکاری با یه سری از کسب‌وکارهای دیگه کار کنید و ازشون مبلغی رو دریافت کنید. یعنی بعد از مدتی، بسته به توانایی خودتون، هم می‌تونید یادگیری رو ادامه بدید و هم این که کار کنید.

روی هم رفته، هر کاری که شما انجام بدید، می‌تونه یه تمرین باشه که به مرور، توانایی‌ها تون رو افزایش بدید و من شک ندارم که بعد از چند ماه یا چند سال خودتون شگفت‌زده می‌شید که چه چیزهای زیادی رو بلد اید و به یه متخصص حرفه‌ای تبدیل شده‌اید که حتی می‌تونید یه دیگران هم مشورت بدید. ولی خب، حتی اگر برای دیگران هم کار کردید، هرگز نباید فراموش کنید که هدف شما چیز دیگه‌ای ئه؛ این که بتونید کسب‌وکار خودتون رو راه‌اندازی کنید و اون رو رشد بدید و به موفقیت برسونید.

یه نکته‌ی دیگه که شاید شما رو هم مانند بقیه وسوسه کنه، این ئه که بخواید بنیاد کسب‌وکار تون رو روی شبکه‌های اجتماعی پایه‌ریزی کنید. یعنی دیگه خبری از یه سایت نباشه و فقط توی فلان شبکه‌ی اجتماعی (مانند اینستگرام، یوتیوب و…) فعالیت داشته باشید. می‌خوام بهتون بگم که اگر این کار رو بکنید، انگار که دارید بنا تون رو روی آب می سازید!

یه شبکه‌ی اجتماعی، جای شلوغی ئه و شاید بخشی از مخاطب‌های ما هم توی اون جا فعالیت داشته باشن که بتونم اون‌ها رو جذب مخاطب‌ها مون کنیم، ولی هرگز نباید یه شبکه‌ی اجتماعی، پایگاه اصلی کسب‌وکار ما باشه. معمولاً ما می‌تونیم توی شبکه‌های اجتماعی زودتر به درآمد برسیم؛ ولی این مورد نباید ما رو وسوسه کنه که پایگاه اصلی کسب‌وکار مون رو فراموش کنیم؛ چون شبکه‌های اجتماعی، قابل اعتماد نیستن. اون‌ها برای مدتی، پرطرفدار هستن و بعد هم فراموش یا کم‌جمعیت می‌شن و در نتیجه، ما باید به شبکه‌ی اجتماعی جدیدی که محبوب شده کوچ کنیم و دوباره از اول شروع کنیم و دوباره اون همه زمان و هزینه بذاریم که بتونیم مخاطب‌های جدیدی رو جذب کنیم.

سخن پایانی

در پایان این نوشته، باز هم می‌خوام که بهتون تبریک بگم. چون واقعاً در بهترین سن، به فکر راه‌اندازی یه کسب‌وکار اینترنتی افتاده‌اید. به جرئت می‌تونم بگم که اگر موردهایی که بهتون گفتم رو رعایت کنید، در یک تا چند سال آینده می‌تونید یه کسب‌وکار آنلاین خوب با درآمد خوب داشته باشید.

فقط امیدوار ام که بتونید انگیزه تون رو حفظ کنید و دچار وسوسه‌هایی که می‌تونه ما رو به بیراهه ببره، نشید. بهتون به شدت پیشنهاد می‌کنم که به درآمدهای ناچیز فکر نکنید و فقط اون‌ها رو برای کسب مهارت انجام بدید و همیشه به فکر درآمد خوب و پایدار باشید که قرار ئه در آینده نصیب تون بشه. باز هم تکرار می‌کنم که بهترین کاری که شما می‌تونید انجام بدید، این ئه که روی خودتون سرمایه‌گذاری کنید و خواهش می‌کنم که با کسانی مشورت کنید که دارن توی این حوزه فعالیت می‌کنن؛ وگرنه هر کسی رو شایسته‌ی مشورت گرفتن ندونید؛ چون شاید شما رو گمراه کنن.

5 از 2 امتیاز

نویسنده

  • شهاب الدین دهنوی
  • شک نکنید که من برای تک‌تک محتواهای کارنتا زمان می‌ذارم تا بتونم چیزهای درستی رو بهتون آموزش بدم؛ چون آموزش‌های سطحی و پراکنده، به درد هیچ کسی نمی‌خوره و آدم رو بیش‌تر گمراه می‌کنه. اگر شما هم محتواهای من رو دوست دارید و براتون مفید بوده، می‌تونید با انتخاب یکی از گزینه‌های زیر، من رو مهمان کنید:

دیدگاه و امتیاز تون رو بذارید

اگر می‌خواید که بعداً بتونید همه‌ی دیدگاه‌ها تون رو ببینید و پیگیری کنید؛ پیشنهاد می‌کنیم که اول، به حساب کاربری تون وارد بشید و بعد، کامنت و امتیاز بذارید. البته با این کار، یه کد تخفیف 20 درصدی رو هم برای اولین خرید تون دریافت می‌کنید.

Leave a reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>