برای استفاده بهتر از سایت، به حساب تون وارد بشید
همهی ما وقتی که میخوایم کسبوکار اینترنتی مون رو راهاندازی کنیم و اون رو به درآمد برسونیم، همیشه به موفقیتها مون فکر میکنیم و منتظر ایم که اون موفقیتها سر برسن؛ ولی خب، در این بین، کمتر کسی هست که خیلی زود متوجه اشتباههای خودش میشه. معمولاً بیشتر ما، زمانی متوجه اشتباههای خودمون میشیم که با یه شکست کوچک یا بزرگ روبرو شدهایم. برای همین، من میخوام چند تا از اشتباههای رایج در کسبوکارهای اینترنتی رو خدمت تون بگم که شما بهشون دچار نشید!
البته نمیشه تضمین کرد که دیگه هرگز به اونها دچار نمیشید؛ چون خیلی وقتها، ما فراموش میکنیم که باید چی کار کنیم و چه کار نباید بکنیم؛ ولی خب، اگر تصمیم اش رو داشته باشید و در کار تون جدی باشید، در هر جایی از کسبوکار تون که هستید، میتونید ازشون جلوگیری کنید. یاد تون باشه که هر کدوم از این اشتباهها میتونه به کسبوکار اینترنتی تون آسیب بزنه و گاهی میتونه اون رو نابود کنه و با شکست روبرو کنه.
بنابراین، اگر میخواید که در کسبوکار اینترنتی تون، به موفقیت برسید و یا موفقیت کسبوکار تون همچنان ادامه داشته باشه، با من تا پایان این نوشته همراه باشید تا بتونیم طرز فکرهای اشتباهی که وجود داره رو از بین ببریم و خودمون رو در راه درستی قرار بدیم.
یکی از موردهایی که به شدت دیده میشه و از حرف خیلی از آدمها میشه فهمید، همین عجله داشتن ئه. در واقع، اونها تصویر درستی از یه کسبوکار اینترنتی ندارن و فکر میکنن که با راهاندازی یه کسبوکار اینترنتی میتونن خیلی زودتر از اون چیزی که فکر میکنن به درآمد بالایی برسن! در حالی که ره صد ساله رو نمیشه یک شبه رفت! واقعاً خیلی مهم ئه که ما تصویر درستی از یه کسبوکار اینترنتی داشته باشیم؛ وگرنه به بیراهه میریم.
بیاید ببینیم که در کل، چه کسانی به سراغ کسب درآمد از اینترنت میرن؟ به نظر من، دو دسته از آدمها به سراغ کسبوکارهای آنلاین میرن. دستهی اول، کسانی هستن که تنبل اند و هیچ شناختی از کسبوکار اینترنتی ندارن و دوست دارن خیلی زود، خیلی چیزها براشون اتفاق بیفته؛ دستهی دوم هم کسانی هستن که در یکی از حوزههای کسبوکار اینترنتی فعالیت دارن و میخوان که برای خودشون یه کسبوکار اینترنتی و یه درآمد مستقل داشته باشن. مانند کسی که وبلاگنویسی میکنه و تصمیم راهاندازی یه فروشگاه اینترنتی رو داره.
شاید بشه گفت که دستهی دوم، اطلاعات بیشتری رو دارن؛ ولی خب، چون دوست دارن زودتر به درآمد برسن، باز هم میخوان که ره صد ساله رو یک شبه برن. من میخوام بهتون بگم که واقعاً این طور نیست و از این خبرها نیست. البته من نمیگم که شما نمیتونید با داشتن یه کسبوکار آنلاین به درآمد خوبی برسید؛ ولی میخوام بگم که فکر نکنید همین که کار تون رو راه انداختید، سیلی از پول به سراغ تون میآد. به هر حال، داشتن یه کسبوکار اینترنتی هم مانند هر کسبوکار دیگهای، خاکخوری خودش رو داره و چیز زمانبری ئه.
من این فکر رو خطرناک میدونم، چون میدونم که اگر چند روز یا چند ماه تلاش کنید و به اون نتیجه تون نرسید، دیگه ناامید میشید و دست از کار تون میکشید؛ ولی اگر از همون روز اول بدونید که چطور باید به یه کسبوکار اینترنتی نگاه کنید، این اتفاق به ندرت براتون رخ میده؛ چون شما انتظار درستی رو از خودتون و کار تون دارید.
یکی دیگه از فکرهای اشتباهی که به سراغ برخیها میره، این ئه که اونها از یه کسبوکار آنلاین، یه غول میسازن و فکر میکنن که کار خیلی سختی ئه و کار هر کسی نیست. این باور هم یکی از باورهای اشتباهی ئه که یه عده دارن. البته معمولاً کسانی دچار این طرز فکر میشن که برای مدتی در شبکههای اجتماعی (مانند اینستاگرام) فعالیت داشتهاند یا حتی شاید وبسایت شون رو هم راهاندازی کردهاند؛ ولی خب، نتونستهاند که به اون درآمد دلخواه شون برسن. برای همین، این نتیجه رو گرفتهاند که کسب درآمد از اینترنت، کار هر کسی نیست و کار فوقالعاده سختی ئه.
همین طرز فکر اشتباه باعث میشه که شما، کسبوکار آنلاین و اون هدف دوستداشتنی تون رو رها کنید. البته من نمیتونم بگم که به درآمد رسوندن یه کسبوکار اینترنتی، چیز سادهای ئه؛ ولی با اطمینان میتونم بگم که اگر شرایط اش رو رعایت کنید، چیز خیلی سختی نیست. مثلاً شما باید زمان کافی برای کار تون اختصاص بدید؛ شما باید تخصصهایی که لازم هست رو یاد بگیرید. شما باید روشهای مختلفی ور امتحان کنید تا بتونید راه موفقیت تون رو پیدا کنید. کسبوکار اینترنتی هم مانند هر نوع کسبوکار دیگهای، تلاش و صبر میخواد. پیشنهاد میکنم که این مقاله رو بخونید: «آیا میدونید که چرا باید برای رسیدن به رقیبها تون صبور باشید؟»
یکی دیگه از فکرهای اشتباهی که برخیها دارن، این ئه که فکر میکنن حتماً باید از کار قبلی خودشون استعفا بدن تا بتونن همهی تمرکز شون رو کسبوکار اینترنتی شون بذارن. معمولاً این اشتباه رو کسانی مرتکب میشن که یه شغل دارن و دلیل این فکر اشتباه هم هیجان اولیهای هست که اونها برای راهاندازی کسبوکار اینترنتی شون دارن. دلیلی که اونها برای این تصمیم میآرن، این ئه که نمیتونن به طور همزمان، هم اون کار شون رو انجام بدن و هم این کار جدید رو!
البته گاهی هم دلیلها شون قانعکننده است؛ ولی من پیشنهاد میکنم که به جای رها کردن کار قبلی شون، سعی کنن که اگر میشه، زمان شون رو مدیریت کنن تا بتونن که به اندازهی کافی روی کسبوکار آنلاین شون هم وقت بذارن. اگر بتونید که این کار رو بکنید، احتمال موفقیت تون بیشتر میشه؛ چون ریسک تون پایین میآد. اگر شما یه منبع درآمد کافی داشته باشید، فکر تون برای کاری که میکنید، آزاد میشه و همین مورد، باعث میشه که خیلی از تصمیمهای اشتباه رو نگیرید.
بنابراین، اگر میشه، کار فعلی تون رو ادامه بدید و بخشی از زمان روزانه تون رو به کسبوکار آنلاین تون اختصاص بدید. بعد از مدتی هم که در کار تون حرفهای شدید و به این نتیجه رسیدید که با اختصاص زمان بیشتر میتونید درآمد بیشتری رو از کسبوکار آنلاین تون داشته باشید، میتونید به استعفا از شغل قبلی تون فکر کنید.
یه فکر اشتباه دیگه که دامنگیر یه عده میشه، این ئه که فکر میکنن آدمهای تنبل به سراغ کسب درآمد اینترنتی میرن؛ یعنی در واقع، اونها بیشتر از این میترسن که افراد دیگه درباره شون این جوری فکر کنن! وگرنه هر کسی دوست داره که در عین تنبلی، پول دربیاره! همین فکر باعث میشه که همیشه اونها درگیر فکر دیگران باشن. گاهی هم که در منزل شون کار میکنن، حرفهای دیگران، اونها رو آزار میده؛ چون بقیه فکر میکنن که اون فرد، تنبل ئه.
ولی هرگز این طوری نیست! اگر داشتن کسبوکار اینترنتی، تنبلی بود، پس چرا این همه شرکتهای کوچیک و بزرگ در دنیا هستن که پایهی کار شون روی کسب درآمد از اینترنت ئه؟ آدمهای تنبل، کسانی هستن که دوست دارن از جا شون تکان نخورن و به سادگی پول دربیارن؛ در حالی که ما این طور نیستیم!
شاید ما در مدیریت کسبوکار اینترنتی مون، حرکت فیزیکی زیادی رو نداشته باشیم؛ ولی مطمئن باشید که کسب درآمد از اینترنت، چندان هم ساده نیست و لازم ئه که زمان زیادی رو برای این کار بذاریم. در واقع، بخش زیادی از تمرکز و شرایط روحی و روانی مون رو درگیر میکنه. خیلی وقتها هم ما مجبور میشیم که موضوعهای جدید و پیشرفتهتری رو یاد بگیریم و روشهای مختلفی رو امتحان و تحلیل کنیم که به رشد کسبوکار مون کمک بیشتری کنه.
اگر شما در منزل تون کار میکنید، پیشنهاد میکنم که این نوشته رو هم نگاه کنید: «چند پیشنهاد کاربردی برای افزایش تمرکز در کسبوکار خانگی»
یکی دیگه از فکرهای اشتباهی که من معمولاً در هنگام راهاندازی یه کسبوکار اینترنتی میبینم، این ئه که برخیها فکر میکنن که اینترنت، نیازی به تخصص نداره و اینترنت براشون به رفتن توی گوگل و سرچ کردن چند تا کلمهی ساده خلاصه میشه. البته شاید هم بعضیها فکر میکنن که با ساختن یه صفحه در یه شبکهی اجتماعی (مانند اینستاگرام) میتونن خیلی ساده افراد زیادی رو جذب کنن و کسب درآمد کنن. در حالی که این طور نیست!
ما برای این که بتونیم در کسبوکار اینترنتی مون موفق بشیم، حتماً باید تخصصهایی رو داشته باشیم. مثلاً برای کسب درآمد باید بتونیم مشتریهای بیشتری رو جذب کنیم و خب، برای این کار، باید بازاریابی اینترنتی و تبلیغات آنلاین رو بلد باشیم. شاید شما یه تولیدکنندهی خوب باشید (مثلاً تولیدکنندهی کیفهای چرم)؛ ولی این دلیل نمیشه که یه فروشندهی خوبی هم باشید و بتونید به سادگی، محصولها تون رو بفروشید!
خیلی وقتها تولیدکنندهها مجبور میشن که یه بازاریاب اینترنتی (دیجیتال مارکتر) رو استخدام کنن تا براشون کار کنه و به نمایندگی از اونها، محصولها شون رو بفروشه. بنابراین، هرگز این جور نیست که راهاندازی و به درآمد رساندن یه کسبوکار اینترنتی، کاری نداشته باشه و هیچ تخصصی رو هم نخواد.
اگر دقت کرده باشید، من قبلاً گفتم که خیلی وقتها تولیدکنندهها مجبور میشن که بازاریابهای اینترنتی رو استخدام کنن؛ ولی خب، این اجبار، یه نوع اجبار خیلی خوب ئه؛ چون اونها دارن از افراد متخصص استفاده میکنن. متاسفانه خیلیها این تصور رو ندارن و میخوان که همهی کارها شون رو خودشون انجام بدن؛ از تولید محصول گرفته تا طراحی سایت و فروش و ارسال.
البته من نمیتونم منکر این بشم که در ابتدای کار، شاید ما مجبور بشیم که خیلی از کارها رو خودمون انجام بدیم؛ ولی شک نکنید که نمیتونیم در همهی کارها متخصص و کاربلد باشیم؛ چون مگر ما میتونیم تمرکز مون رو روی چند تا کار بذاریم؟ بنابراین، شما به عنوان صاحب یه کسبوکار، تا حدودی میتونید برخی از کارها رو انجام بدید؛ ولی باید به فکر استخدام کردن هم باشید. البته این استخدام کردن میتونه به صورت تماموقت، پارهوقت، پروژهای و دورکاری باشه.
ما نباید یاد مون بره که مهمترین دارایی ما، زمان مون ئه که نباید اون رو هدر بدیم. پس، بهتر ئه که به عنوان صاحب یه کسبوکار اینترنتی، دانش کافی داشته باشیم و از مسائلی که در کار مون اتفاق میافته، باخبر باشیم؛ ولی برای این که بتونیم پیشرفت سریعی داشته باشیم، باید کارهای خودمون رو به دیگران واگذار کنیم و خودمون، فقط تحلیل و مدیریت کنیم. پس، پیشنهاد میکنم که علاوه بر واگذاری کارهای گرافیکی و… به افراد متخصص، حتی برای راهاندازی کسبوکار اینترنتی تون هم با یه مشاور صحبت کنید و باهاش در ارتباط باشید.
اگر یاد تون باشه، من قبلاً گفتم که زمان، مهمترین دارایی شما ئه؛ ولی خب، مهمترین دارایی شما در یه کسبوکار اینترنتی، اطلاعاتی هست که دارید؛ مانند اطلاعات مشتریها و کاربرها تون. یعنی اگر یه روزی، کسبوکار شما در اثر یه اتفاق نابود بشه، اگر اطلاعات تون رو داشته باشید، توی چند روز، دوباره میتونید اون رو بلند کنید و ادامهی کار تون رو پیش برید.
ولی خب، متاسفانه برخی از کسبوکارها هستن که هیچ اطلاعاتی رو از کاربرها و مشتریهای خودشون ندارن و به نظر من، این یه فاجعه است؛ چون دیگه نمیتونید روند بازاریابی تون رو پیش ببرید. مثلاً فرض کنید که یه محصول جدید رو ساختهاید یا آوردهاید و حالا میخواید که اون رو به مشتریها و کاربرها تون پیشنهاد بدید؛ چطور میخواید این کار رو بکنید؟ شما هیچ اطلاعات تماسی از کاربرها تون ندارید.
یکی از وظیفههای مهم شما در یه کسبوکار اینترنتی، جمع کردن اطلاعات تماس کاربرها و مشتریها تون ئه؛ مانند شماره موبایل شون یا ایمیل شون که باید این کار رو به روشهای مختلفی انجام بدید؛ مانند ارائهی محصولهای رایگان یا از طریق صفحههای فرود و…
ولی خب، دقت داشته باشید که شما نباید اطلاعات بیش از حدی رو از کاربرها تون بخواید که باعث عدم اعتماد کاربر به شما بشه. برای خیلی از کسبوکارها، همین ایمیل و شماره موبایل، کفایت میکنه و شما میتونید از اون طریق، رابطهی خوب و دوستانهای رو با کاربرها تون برقرار کنید و پیشنهادهای ویژهای رو بهشون بدید.
حالا که صحبت از اطلاعات شد، این نکته رو هم یاد تون باشه که شما باید به خوبی از اطلاعات تون نگهداری کنید. خیلی باید بترسید از این که نکنه یه روزی، همهی اطلاعات تون از بین بره! بنابراین، از هر اطلاعاتی که دارید، باید یه کپی و بکاپ داشته باشید و اون رو در یه جای امن نگهداری کنید. مثلاً بکاپ از سایت تون، از همهی محتواها تون (چه رایگان و چه پولی)، اطلاعات کاربرها تون و… من پیشنهاد میکنم که اونها رو در یه هارد اکسترنال خوب یا فضای امن روی اینترنت نگهداری کنید.
این اشتباه به استفادهی نادرست از شبکههای اجتماعی برمیگرده. اگر ما بتونیم که از شبکههای اجتماعی، استفادهی درستی داشته باشیم، باعث میشه که بتونیم مشتریهای بیشتری رو به کسبوکار آنلاین مون جذب کنیم؛ ولی خب، متاسفانه خیلی از کسبوکارها هستن که برای شبکههای اجتماعی شون، هیچ راهبرد و برنامهای ندارن؛ یعنی نمیدونن که باید در شبکههای اجتماعی چی کار کنن. برخیها فکر میکنن که فقط داشتن یه حساب کاربری با نام برند شون در شبکههای اجتماعی، کفایت میکنه.
در حالی که هرگز این جوری نیست و شما باید برای شبکههای اجتماعی، برنامهریزی دقیقی داشته باشید و با یه برنامه، تلاش کنید که مشتریهای احتمالی تون رو به سایت تون بکشونید و اونها رو به مشتریهای وفادار تون تبدیل کنید. این که شما در شبکههای اجتماعی، همون محتوایی رو منتشر کنید که در سایت تون هم هست، کار درستی نیست؛ بلکه شما باید برای شبکهی اجتماعی که فعالیت دارید، محتوای اختصاصی داشته باشید. البته دربارهی شبکههای اجتماعی، حرفهای زیادی هست که در نوشتههای دیگه، بیشتر درباره اش حرف میزنم.
شاید قبلاً تعداد شون بیشتر بود؛ ولی هنوز هم هستن کسبوکارهایی که قدمت چندساله دارن و اعتبار بالایی رو در بین مردم دارن؛ ولی خب، در گوگل و موتورهای جستجو به خوبی دیده نمیشن و در نتایج گوگل، جایگاه خوبی رو ندارن و دلیل چنین چیزی، این ئه که به سئو و بهینهسازی سایت برای موتورهای جستجو (مانند گوگل) اهمیتی نمیدن؛ در حالی که اگر این کار رو بکنن، چه بسا اعتبار شون بیشتر بشه.
بنابراین، از همین حالا و در ابتدای راهاندازی کسبوکار تون، سعی کنید که وبسایت تون رو به بهترین شکل برای موتورهای جستجو (مانند گوگل) بهینهسازی و سئو کنید تا در جستجوی عبارتهای مربوط به کسبوکار تون، سایت شما نشان داده بشه تا به این روش بتونید ورود و ترافیک سایت تون رو به خوبی افزایش بدید.
پس، سعی کنید که از محتواهای کپی استفاده نکنید و محتواهای اختصاصی خودتون رو داشته باشید. همچنین، تصویرهای سایت تون رو بهینه کنید، سرعت سایت تون رو افزایش بدید و بکلینکهای باکیفیتی رو برای محتواها تون بگیرید. اگر همهی موردهای سئو رو انجام بدید، شک نکنید که مشتریهای شما افزایش پیدا میکنن و فروش محصولها تون هم زیاد میشه.
سخن پایانی
دوستهای خوب من! اشتباههایی که ما در کسبوکارها مون انجام میدیم، چیزی نیست که تمامی داشته باشه؛ چون مدیریت یه کسبوکار (چه اینترنتی و چه غیر اینترنتی) با شرایط مختلف و جدیدی روبرو میشه که نیاز ئه ما در همون روز براش تصمیم بگیریم و شاید اون تصمیم مون، اشتباه باشه؛ ولی خب، برخی از اشتباهها هست که به دلیل تفکر اشتباه یا نادانی ما و در طول زمان، اتفاق میافته که کم هم نیستن؛ چه برای من و چه برای شما.
برای همین، من فکر میکنم که این نوشته، پایان نداره و باید سعی کنم که هر از گاهی، اون رو بهروزرسانی کنم. اگر سوالی دارید، حتماً از من در بخش دیدگاهها بپرسید و اگر موردی به ذهن تون رسید، بفرمایید که اضافه کنم.
شک نکنید که من برای تکتک محتواهای کارنتا زمان میذارم تا بتونم چیزهای درستی رو بهتون آموزش بدم؛ چون آموزشهای سطحی و پراکنده، به درد هیچ کسی نمیخوره و آدم رو بیشتر گمراه میکنه. اگر شما هم محتواهای من رو دوست دارید و براتون مفید بوده، میتونید با انتخاب یکی از گزینههای زیر، من رو مهمان کنید:
حالا که من دارم نگاه میکنم. من خیلی از این اشتباهها رو داشتم. خیلی ممنون از شما آقای دهنوی. واقعن کمک کرد بهم
سلام. خوشحال ام که کمک تون کرده