0

برای استفاده بهتر از سایت، به حساب تون وارد بشید

چطور بدون هیچ تخصصی، یه کسب‌وکار اینترنتی رو راه‌اندازی کنیم؟

  • 1400/03/27
  • 0

از من و از خیلی از دوستانی که در زمینه‌ی کسب‌وکارهای اینترنتی فعالیت دارن، سوال‌های زیادی می‌شه که گاهی برای پاسخ دادن به هر کدوم شون، باید ساعت‌ها حرف زد و توضیح داد. مثلاً این که چطور یه کسب‌وکار اینترنتی رو راه‌اندازی کنیم؟ توی چه کاری وارد بشیم؟ محصول‌ها مون رو چطور بفروشیم که فروش بالایی داشته باشیم؟ شما کدوم حوزه رو برای راه‌اندازی یه کسب‌وکار اینترنتی پیشنهاد می‌دید؟  

ولی خب، یکی از سوال‌هایی که مدتی بود بیش‌تر از بقیه از من پرسیده می‌شد، این بود که چطور بدون هیچ تخصصی، یه کسب‌وکار آنلاین رو راه‌اندازی کنیم؟ برخی‌ها هستن که فکر می‌کنن هیچ تخصصی ندارن و برخی‌ها هم هستن که فکر می‌کنن نه تخصص و نه علاقه‌ای دارن. بعد، به من می‌گن که دوست دارن که یه کسب‌وکار اینترنتی داشته باشن؛ ولی بلد نیستن که باید چی کار کنن!

برای همین، می‌خوام که توی این نوشته درباره‌ی این حرف بزنم که آیا بدون تخصص هم می‌شه یه کسب‌وکار اینترنتی رو راه‌اندازی کرد. آیا می‌شه که به هیچ حوزه‌ای علاقه نداشته باشیم و فقط دوست داشته باشیم که یه کسب‌وکار آنلاین داشته باشیم؟ بنابراین، ازتون می‌خوام که تا پایان این نوشته با من همراه باشید تا بهتون بگم کسانی که هیچ تخصص و علاقه‌ای ندارن، چطور و از کجا باید کسب‌وکار اینترنتی شون رو شروع کنن؟ ولی خب، قبل از اون، بیاید با هم ببینیم که برای داشتن یه کسب‌وکار اینترنتی، چه مهارت‌هایی ضروری هستن.

4 مهارت ضروری برای راه‌اندازی و مدیریت یه کسب‌وکار اینترنتی

مهارت‌ها و توانایی‌های زیادی هست که برای مدیریت یه کسب‌وکار اینترنتی باید بدونیم؛ ولی 4 تا مهارت هست که به نظر من، از اون مهارت‌های ضروری هستن که اگر ندونیم، راه به جایی نمی‌بریم. البته یه سری از مهارت‌ها هم هستن که بسته به حوزه‌ی کاری مون، باید اون‌ها رو هم بلد باشیم؛ ولی خب، دونستن همه شون ضروری نیست و نیازی نیست که حتماً خودتون اون کاره باشید. بلکه شما می‌تونید که از کسانی استفاده کنید که اون مهارت‌ها رو دارن. مثلاً می‌تونید که برای تولید پادکست برای تولید محتوای سایت تون، از فریلنسرها استفاده کنید.

ولی اون 4 تا مهارت ضروری، چه چیزهایی هستن:

  • باید در حوزه‌ی کاری تون، متخصص باشید.
  • باید تولید محتوا کردن رو بلد باشید.
  • بازاریابی و فروش رو یاد بگیرید.
  • باید بتونید سایت تون رو مدیریت کنید.
چطور بدون هیچ تخصصی، یه کسب‌وکار اینترنتی رو راه‌اندازی کنیم؟

1- باید در حوزه‌ی کاری تون، متخصص باشید.

بیاید یه بار دیگه، با هم مرور کنیم: ما می‌خوایم که در یه حوزه‌ی کاری، کسب‌وکار اینترنتی مون رو آغاز کنیم تا بتونیم مشتری‌هایی رو جذب کنیم و در نتیجه، به درآمد خوبی برسیم. حالا به چه چیزی نیاز داریم؟ به یه تخصص. ما باید در زمینه‌ای که می‌خوایم در اون، فعالیت مون رو شروع کنیم، دانش و تجربه‌ی لازم رو داشته باشیم؛ چون اگر تخصص لازم رو نداشته باشیم، مخاطب‌ها مون بهمون اعتماد نمی‌کنن.

زمانی که مخاطب‌ها مون، ما رو در اون زمینه، متخصص و استاد بدونن، اطمینان داشته باشید که ساده‌تر از بقیه بهمون اعتماد می‌کنن و همین مورد که یکی از مهم‌ترین عامل‌های موفقیت در کسب‌وکار تون ئه، نتیجه‌ها و اثرهای مثبتی رو توی کسب‌وکار تون می‌ذاره. زمانی که مخاطب‌ها تون، شما رو به عنوان یه مرجع در اون زمینه‌ی کاری بدونن، برندسازی تون هم زودتر پیش می‌ره و شما زودتر معروف می‌شید و به افراد بیش‌تری هم معرفی می‌شید.

بنابراین، این یه چیز واجب ئه که باید در زمینه‌ی کاری تون متخصص بشید؛ ولی این رو هم یاد تون باشه که خیلی از کارآفرین‌های اینترنتی هم بوده‌اند که در ابتدا در زمینه‌ی کاری شون متخصص نبوده‌اند. البته اون‌ها می‌دونستن که قرار ئه چی کار کنن؛ یعنی آگاهی لازم رو از زمینه‌ی کاری شون داشته‌اند و در داخل کار و به مرور زمان، تخصص خودشون رو رشد داده‌اند. پس، نیازی که حتماً در ابتدای کار، یه متخصص حرفه‌ای و کارکشته باشید؛ ولی مهم ئه که همیشه دانش و مهارت خودتون رو گسترش بدید؛ حتی با خوندن یه مقاله در روز یا دیدن یه ویدیوی آموزشی کوتاه!

2- باید تولید محتوا کردن رو بلد باشید.

چند وقت پیش، من همیشه این جمله رو با خودم تکرار می‌کردم که «یه کسب‌وکار اینترنتی، چیزی جز محتوا نیست!». واقعاً هم همین ئه. شما کدوم کسب‌وکار اینترنتی رو سراغ دارید که محتوایی نداشته باشه؟ حتی اون متنی که درباره‌ی خودتون می‌نویسید و اون تصویرهایی که از محیط کار تون نشون می‌دید، همگی محتوا هستن. پس، اون جمله‌ای که من با خودم می‌گفتم، حرف بیراهی نیست؛ چون شما توی یه کسب‌وکار اینترنتی، با محتواها تون ئه که دارید با مخاطب تون ارتباط برقرار می‌کنید.

شاید تا همین چند سال پیش، کم‌تر کسی بود که به تولید محتوا و بازاریابی محتوایی اهمیت می‌داد و حتی کم‌تر کسب‌وکاری بود که برای مشتری‌های خودش انقدر ارزش قائل می‌شد که براشون یه راهنمایی بنویسه؛ ولی حالا دیگه این جوری نیست. حالا هر کسب‌وکار اینترنتی که می‌بینید، روی تولید محتوا تمرکز کرده؛ چون یاد گرفته‌اند که راه ارتباط برقرار کردن با مخاطب‌ها، همین محتواها هستن.

البته منظور من از محتوا، انواع محتواهایی هستن که می‌شه تولید کرد (محتوای متنی، محتوای تصویری، محتوای صوتی و محتوای ویدیویی)؛ ولی خب، ساده‌ترین نوع محتوا، نوشتن مقاله و متن ئه که البته شما می‌تونید از محتواهای جذاب‌تری هم استفاده کنید. بنابراین، یکی دیگه از موردهای ضروری که باید اون رو بلد باشید، تولید کردن محتوا ئه. حالا نه این که توی همه شون مهارت داشته باشید؛ ولی خب، توی اون نوع از محتوا که بهش نیاز دارید، باید ماهر باشید. چون شما اگر در تولید محتوا استاد باشید، با یک تیر چند نشان رو می‌زنید:

  • کاربرهای شما توسط محتواهای شما باهاتون آشنا می‌شن و بهتون اعتماد می‌کنن و زودتر، به مشتری تون تبدیل می‌شن.
  • زمانی که شما بتونید محتوای ارزشمند و مفیدی رو تولید کنید، موتورهای جستجو (مانند گوگل) هم به سایت شما اهمیت می‌دن و ترافیک خوبی رو بهتون می‌دن. ما به این ترافیک، ترافیک ارگانیک می‌گیم که برای هر نوع کسب‌وکار اینترنتی، ارزش بالایی داره.
  • اگر شما محتوای خوبی رو تولید کنید، نیمی از سئو رو به طور خودکار، انجام داده‌اید. چون سئو کردن بدون محتوای خوب، معنی نداره. البته فاکتورهای مهم‌تری هم در سئو هست؛ ولی با یه محتوای خوب، می‌تویند قدم اول رو محکم بردارید.

البته این رو هم باید بگم که محتوای ارزشمند و محتوایی که کپی نباشه، کار سخت و زمان‌بری ئه؛ ولی شما مجبور اید که این کار رو بکنید؛ چون اگر محتوای کپی رو به مخاطب‌ها تون ارائه بدید، اعتبار تون زیر سوال می‌ره.

3- بازاریابی و فروش رو یاد بگیرید.

من توی جاهای مختلف، همیشه به این مورد اشاره می‌کنم که هر کسب‌وکاری بدون فروش، چیزی نیست و انگار که اصلاً نیست. بنابراین، فرقی نمی‌کنه که شما دارید توی کسب‌وکار اینترنتی تون، چه محصولی رو ارائه می‌دید و چی می فروشید؛ مهم، این ئه که آیا واقعاً می‌فروشید. آیا می‌تونید که بفروشید؟ آیا فروش رو بلد هستید؟ آیا جذب مخاطب رو بلد اید؟ آیا می‌دونید که چطور باید یه کاربر رو به مشتری تبدیل بکنید؟ آیا بلد اید که یه مشتری رو نگهداری کنید و کاری کنید که دوباره ازتون خرید کنه؟

همه‌ی این‌ها و خیلی چیزهای دیگه، موردهایی ئه که شما باید بلد باشید تا بتونید یه کسب‌وکار اینترنتی رو شکل بدید و به فروش برسونید. شما باید بازاریابی اینترنتی رو بدونید که یکی از روش‌های بازاریابی اینترنتی (دیجیتال مارکتینگ)، سئو کردن و بهینه‌سازی محتوا برای موتورهای جستجو ئه ک من پیشنهاد می‌کنم اون رو هم یاد بگیرید. البته این نکته رو هم یاد تون باشه که سئو، بهترین ابزار تبلیغاتی ئه که در درازمدت جواب می‌ده؛ ولی خب، شک نکنید که بهترین و هدفمندترین ترافیک رو از گوگل به سایت تون وارد می‌کنه.

زمانی که کسی از گوگل، وارد سایت شما می‌شه، به میل و اراده‌ی خودش این کار رو می‌کنه و اگر محتوای شما براش مفید باشه، به یکی از کاربرهای همیشگی سایت تون تبدیل می‌شه. بنابراین، فکر نکنید که برای تبسلیغات، همیشه باید هزینه‌های زیادی بکنید؛ یکی از راه‌های شما برای بلندمدت، کار کردن روی سئوی سایت تون ئه.

4- باید بتونید سایت تون رو مدیریت کنید.

راه‌اندازی یه کسب‌وکار اینترنتی، به خودی خود، هزینه‌های خودش رو داره و اگر شما می‌خواید که یه کسب‌وکار اینترنتی کم‌هزینه رو راه‌اندازی کنید، باید توی هزینه‌ها تون صرفه‌جویی کنید که یکی از راه‌ها این ئه که برخی از کارها رو خودتون انجام بدید. من پیشنهاد می‌کنم که مدیریت کردن سایت رو یاد بگیرید تا حداقل در ابتدای کار تون، به نیرویی نیاز نداشته باشید که این کار رو براتون انجام بده و اگر بعدها هم این کار رو واگذار کردید، بدونید که داره چی کار می‌کنه. شاید هم شما بخواید که در سایت تون، تغییری رو بدید. اگر خودتون بلد باشید، خودتون خیلی زود این کار رو می‌کنید.

حالا شاید سایت تون با وردپرس، ساخته شده که اگر این جور باشه، کار شما ساده‌تر می‌شه؛ چون آموزش‌های زیادی براش در وب فارسی هست؛ حتی می‌تونید طراحی سایت با وردپرس رو هم یاد بگیرید. بنابراین، شما باید بتونید سایت تون رو مدیریت کنید. مثلاً مقاله‌ای رو به سایت تون اضافه کنید؛ موردی رو آپدیت کنید؛ به کامنت‌ها (دیدگاه‌ها) پاسخ بدید؛ و…

البته این رو هم در نظر داشته باشید که این 4 تا مهارت، اون‌هایی هستن که به نظر من، شما باید بلد باشید؛ چه زمانی که سرمایه‌ی زیادی دارید و چه زمانی که سرمایه‌ای ندارید. ولی خب، بسته به زمان یا سرمایه‌ای که دارید، می‌تونید از کسانی که این مهارت‌ها رو دارن، استفاده کنید. مثلاً می‌تونید برای تولید محتوا، از افراد متخصص استفاده کنید یا این که سئو کردن سایت تون رو به کاردان‌های اون زمینه بسپارید. ولی خب، اگر اون 4 مهارت رو بلد نباشید، به نظر من، نمی‌تونید کسب‌وکار اینترنتی تون خوب مدیریت کنید؛ چون از خیلی چیزها، بی‌خبر هستید.

چطور بدون هیچ تخصصی، یه کسب‌وکار اینترنتی رو راه‌اندازی کنیم؟

حالا باید چی کار کنیم؟ بدون تخصص چی کار کنیم؟

خب، تا حالا فهمیدیم که برای مدیریت یه کسب‌وکار اینترنتی باید چه مهارت‌هایی رو داشته باشیم. بنابراین، باید بریم سراغ شون و اون‌ها رو یاد بگیریم. اگر شما هیچ تخصصی ندارید، من بهتون گفتم که باید چی کار کنید؛ شما باید یاد بگیرید؛ چون امروزه، بدون تخصص، نه تنها یه کسب‌وکار اینترنتی که هیچ کسب‌وکاری رو نه می‌تونید راه‌اندازی کنید و نه می‌تونید مدیریت کنید. حتی اگر قصد راه‌اندازی کسب‌وکاری رو هم نداشته باشید، بدون تخصص، جایی نیست که شما رو استخدام کنه؛ ولی خب، این جوری هم فکر نکنید که تخصص، چه چیز سخت و پیچیده‌ای ئه! فقط کافی ئه که شروع کنید تا به ته اش برسید.

البته به نظر من، قبل از متخصص و کارشناس شدن، اولین کاری که شما باید بکنید، پیدا کردن علاقه تون ئه. هر کسی که می‌گه به هیچ چیزی علاقه نداره، داره به خودش دروغ می‌گه. مگر می‌شه که کسی پیدا بشه و به هیچی علاقه نداشته باشه؟ بالاخره بین این همه موضوع و کاری که در این دنیا هست، شما به چند تا از اون‌ها علاقه دارید که باید پیدا شون کنید. اگر واقعاً شما کسی باشید که به هیچ چیزی علاقه ندارید، حتماً آدم نرمالی نیستید؛ ولی من این جوری فکر نمی‌کنم!

بنابراین، باید بگردید دنبال چیزی که بهش علاقه دارید. روزانه با رایانه تون چه کارهایی رو می‌کنید؟ توی گوگل، بیش‌تر دنبال چه چیزهایی هستید؟ چه چیزهایی رو بیش‌تر پیگیری می‌کنید؟ توی کدوم اپلیکیشن‌های موبایلی هستید و وقت تون رو می‌گذرونید؟ چه خبرهایی رو دنبال می‌کنید؟

شما باید این پرسش‌ها رو از خودتون بپرسید و همه‌ی کارهایی رو که انجام می‌دید، فهرست کنید و از بین اون‌ها، به کارهایی که بیش‌تر انجام می‌دید، کمی فکر کنید. شک نکنید که به این روش، علاقه تون رو پیدا می‌کنید. شاید شما کسی باشید که به کارهای گرافیکی علاقه دارید یا شاید کسی باشید که دوست دارید بنویسید و وبلاگ‌نویسی کنید یا شاید هم کسی باشید که طراحی سایت یا برنامه‌نویسی رو دوست دارید! بالاخره شما یه چیزی رو دوست دارید.

البته این مثال‌هایی که زدم، همه‌ی ماجرا نیست؛ حوزه‌های کاری بیش‌تری هست که شما می‌تونید در اون‌ها موفق بشید. ولی بدونید که هر کدوم از اون‌ها می‌تونه کسب‌وکار اینترنتی شما باشه که پردرآمد هم باشه. حالا که علاقه تون رو پیدا کردید، باید بدونید که چطور در اون زمینه، متخصص بشید.

چطور به یه فرد متخصص یا کارشناس تبدیل بشیم؟

بذارید یه سوال خیلی مهمی ازتون بپرسم: «آیا فکر می‌کنید کسی که داره چیزی رو به شما آموزش می‌ده، از همون اول، همه چیز رو بلد بوده؟». فکر نمی‌کنم که کسی در این دنیا باشه که به طور مادرزادی، همه چیز رو بلد باشه. اگر این طور باشه که عدل خدا زیر سوال می‌ره! بنابراین، همین کسانی که شما دارید در جاهای مختلف می‌بینید که به عنوان متخصص‌ها یا مدرس‌های بزرگی معرفی می‌شن، قطعاً کسانی بوده‌اند که در ابتدا، چیزی از اون زمینه رو نمی‌دونستن.

خود من هم همین طور بوده‌ام. زمانی که تصمیم گرفتم که برم سراغ آموزش کسب‌وکارهای اینترنتی، قطعاً همه چیز رو بلد نبودم؛ ولی خب، هم‌زمان با انجام پروژه‌ها و آموزش‌هایی که می‌دادم و تولید محتوایی که می‌کردم، مطالعه و یادگیری هم داشتم تا این که حالا شاید بتونم به خودم بگم که در فلان بخش از کسب‌وکارهای اینترنتی، تخصص لازم رو دارم.

پس، باور کنید که هیچ کس از همون اول، در کار خودش متخصص نیست! همه‌ی آدم‌ها اون تخصص رو یاد گرفته‌اند. یعنی اون کسی که الان داره پادکست‌های خوبی رو می‌سازه، اون کسی که در تولید محتوا استاد شده، اون کسی که عکاس خوبی ئه، اون کسی که یه سئوکار حرفه‌ای ئه، همگی برای تخصص شون وقت گذاشته‌اند و یاد گرفته‌اند. هیچ کس نبوده و نمی‌تونه که یک شبه، در یه زمینه، متخصص و خبره بشه!

شما هم باید همین کار رو بکنید. البته اگر واقعاً در انجام کار تون، جدی هستید و واقعاً دغدغه‌ی داشتن یه کسب‌وکار اینترنتی رو دارید. کار خیلی سختی هم نیست؛ ولی شاید کمی زمان‌بر باشه. ولی خب، حالا شما نسبت به چند سال پیش، وضعیت بهتری رو دارید. چند سال پیش، این همه سایت آموزشی به زبان فارسی نبود که شما هر آموزشی رو دوست داشته باشید، به سادگی بتونید به دست بیارید. پس، از این موقعیت استفاده کنید و خودتون رو به یه متخصص تبدیل کنید.

چطور بدون هیچ تخصصی، یه کسب‌وکار اینترنتی رو راه‌اندازی کنیم؟

با این همه رقیب، چطور در کسب‌وکار اینترنتی ام موفق بشم؟

وقتی که من توضیح می‌دم که چطور باید متخصص شد، یه عده هم پیدا می‌شن و می‌گن که توی اون تخصص مون، دست زیاد شده و نمی‌شه رقابت کرد و درآمد خوبی داشت. مثلاً می‌گن که فتوشاپ رو بلند اند؛ ولی با آموزش‌های رایگان و زیادی که در اینترنت هست، چطور محصول‌ها شون رو بفروشن. آیا کسی هست که ازشون بخره؟ من، همیشه دو تا مورد رو در پاسخ این سوال، بهشون می‌گم:

1- زمانی که شما متخصص یه کاری می‌شید، با یه خرده بررسی محصول‌هایی که در بازار هست و بررسی نیازهایی که هنوز رفع نشده، فکر تون باز می‌شه و می‌تونید محصول‌های زیاد رو تولید کنید و در واقع، می‌تونید یه زنجیره از محصول‌ها رو تولید کنید و به مخاطب‌های خودتون پیشنهاد بدید. مثلاً در کار آموزش فتوشاپ شما می‌تونید ریزتر بشید و روی موضوع‌های جزئی‌تر تمرکز کنید. مثلاً می‌تونید آموزش‌هایی رو با این عنوان‌ها بسازید:

  • آموزش طراحی کارت ویزیت شیشه‌ای
  • آموزش ساخت آگهی ترحیم با فتوشاپ
  • آموزش ساخت لوگوهای شرکتی با فتوشاپ
  • آموزش فتوشاپ برای مدیرهای سایت‌ها
  • و…

2- مورد دومی که اون‌ها بهش اشاره می‌کنن، وجود رقیب‌های زیاد و قدیمی ئه. چطور با وجود اون رقیب‌ها می‌شه موفق شد؟ اگر نظر من رو بخواید که چند ساله دارم توی حوزه‌ی کسب‌وکارهای اینترنتی کار می‌کنم، به جدیت بهتون می‌گم که هر سایت یا کسب‌وکاری، مشتری‌های خودش رو داره؛ البته به شرطی که کار اش رو خوب انجام بده و برای خودش، استراتژی و مزیت رقابتی داشته باشه. وقتی که کار شما هیچ فرقی با دیگران نداره، چرا باید دیگران به سراغ شما بیان؟

البته فقط مزیت رقابتی نیست که مهم ئه. خیلی چیزهای دیگه هم هست که می‌تونه براتون مشتری بیاره. مانند بازاریابی بهتر، سئوی بهتر، محصول بهتر، پشتیبانی بهتر، برندسازی بهتر، فعالیت بهتر در شبکه‌های اجتماعی و…

اگر سرمایه‌ای ندارید، بهترین کار، یادگیری ئه!

اگر راه‌اندازی یه کسب‌وکار اینترنتی علاقه دارید ولی هیچ سرمایه‌ای ندارید، بهترین راه، این ئه که یه کسب‌وکار اینترنتی آموزش‌محور داشته باشید؛ یعنی این که چیزی رو به کاربرها تون آموزش بدید و در ازای اون، پولی رو دریافت کنید. بنابراین، از همین حالا به فکر یادگیری و متخصص شدن در زمینه‌ای که دوست دارید، باشید. داشتن یه کسب‌وکار اینترنتی آموزشی، بر پایه‌ی تولید محتوا ئه. پس، باید تولید محتوا رو خوب یاد بگیرید. من پیشنهاد می‌کنم که دوره‌های آموزشی کارنتا رو ببینید و البته این مقاله رو هم بخونید: «ساخت آموزش ویدیویی با فیلم‌برداری از دسکتاپ»

شاید شما سرمایه‌ی لازم برای راه‌اندازی یه فروشگاه اینترنتی رو نداشته باشید و از این بابت هم خیلی ناراحت و نامید باشید و پیش خودتون فکر کنید که دیگه نمی‌تونید کاری بکنید؛ ولی این رو هم بدونید که همه‌ی کسانی که با کسب‌وکار اینترنتی دارن پول درمی‌آرن، فقط فروشگاه اینترنتی، اپلیکیشن موبایل و این جور چیزها رو ندارن. برخی از کسب‌وکارهای اینترنتی هستن که مشهور هم نیستن ولی دارن به صورت چراغ خاموش، درآمدهای چند ده میلیونی رو از همین راه آموزش درمی‌آرن! فقط با تولید محتوای آموزشی و فروش اطلاعات شون به بقیه!

بنابراین، شما هم می‌تونید و با دست روی دست گذاشتن، دردی دوا نمی‌شه. من پیشنهاد می‌کنم که همین حالا به دنبال یادگیری زمینه‌ی مورد علاقه تون باشید. البته شاید متخصص شدن، کار زمان‌بری باشه؛ ولی همون طور که گفتم، هیچ کس در ابتدا، همه چیز رو بلد نبوده و همه این مسیر رو طی کرده‌اند. خود من و خیلی‌های دیگه هم همین جوری بوده‌ایم.

حالا برای پیشرفت در کسب‌وکار مون چی کار کنیم؟

وقتی که شما در اون زمینه‌ی مورد علاقه تون، متخصص شدید و سایت تون رو هم راه‌اندازی کردید، حالا باید ترافیک سایت تون رو بالا ببرید و کاربرهای سایت خودتون رو زیاد کنید. برای این کار، شما می‌تونید از تبلیغات اینترنتی برای این کار استفاده کنید که روش‌های مختلفی هم داره. البته شما می‌تونید از شبکه‌های اجتماعی هم استفاده کنید تا شاید زودتر به نتیجه برسید. تولید محتوا کردن و سئو کردن سایت رو هم فراموش نکنید. سئو کردن، در بلندمدت، خیلی بهتون کمک می‌کنه.

نکته‌ی دیگه‌ای که برای تبلیغات باید بدونید، این ئه که زمانی این کار رو بکنید که از سایت تون و محتواها و محصول تون اطمینان دارید. نکنه که افرادی رو به سایت تون بیارید و چیزی برای ارائه نداشته باشید! در پایان هم باید خدمت تون عرض کنم که خواهش می‌کنم برای آغاز کسب‌وکار اینترنتی تون، تحقیق کنید و بی‌گدار به آب نزنید. کسانی بوده‌اند که از این راه، پول خوبی رو به دست آورده‌اند؛ ولی کسانی هم بوده‌اند که سرمایه شون رو از دست داده‌اند. بنابراین، حتماً مشورت بگیرید و تحقیق کنید و اون موقع، کار تون رو استارت بزنید.

5 از 2 امتیاز

نویسنده

  • شهاب الدین دهنوی
  • شک نکنید که من برای تک‌تک محتواهای کارنتا زمان می‌ذارم تا بتونم چیزهای درستی رو بهتون آموزش بدم؛ چون آموزش‌های سطحی و پراکنده، به درد هیچ کسی نمی‌خوره و آدم رو بیش‌تر گمراه می‌کنه. اگر شما هم محتواهای من رو دوست دارید و براتون مفید بوده، می‌تونید با انتخاب یکی از گزینه‌های زیر، من رو مهمان کنید:

دیدگاه و امتیاز تون رو بذارید

اگر می‌خواید که بعداً بتونید همه‌ی دیدگاه‌ها تون رو ببینید و پیگیری کنید؛ پیشنهاد می‌کنیم که اول، به حساب کاربری تون وارد بشید و بعد، کامنت و امتیاز بذارید. البته با این کار، یه کد تخفیف 20 درصدی رو هم برای اولین خرید تون دریافت می‌کنید.

Leave a reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>