0

برای استفاده بهتر از سایت، به حساب تون وارد بشید

بهترین فیلم‌های سینمایی ساخته شده با گوشی موبایل

  • 1400/02/12
  • 0

آیا شما فیلم‌های سینمایی ساخته شده با گوشی موبایل رو می‌شناسید؟ به نظر شما، ساخت یه فیلم سینمایی، چقدر هزینه داره؟ برای اجاره‌ی دوربین‌های حرفه‌ای یا یه استودیوی فیلم‌برداری، شما چقدر باید پول داشته باشید؟ شاید نشه که رقم دقیقی رو گفت؛ ولی خب، همه‌ی ما می‌دونیم که ساخت فیلم‌های سینمایی، هزینه‌های زیادی دارن. حداقل باید برای خرید یا اجاره‌ی یه دوربین فیلم‌برداری، چند ده میلیون تومن، هزینه کرد.

ولی خب، همیشه هم قرار نیست که با دوربین‌های حرفه‌ای سینمایی فیلم بسازیم. حتی می‌شه با دوربین گوشی‌های موبایل هم فیلم سینمایی ساخت و اون رو اکران کرد و میلیون‌ها دلار هم فروش داشت. در چند سال گذشته، فیلم‌های باکیفیت و فوق‌العاده‌ای در سینمای هالیوود ساخته شده که فروش‌های میلیون دلاری هم داشتن. باور تون می‌شه؟

بنابراین، دیگه باید این طرز فکر رو فراموش کنیم که موبایل‌ها، فقط برای تماس گرفتن و سرگرمی هستن! در این چند ساله، سخت‌افزارها، نرم‌افزارها و لوازم جانبی موبایل‌ها انقدر پیشرفت کرده‌اند که دیگه باید به موبایل و به‌ویژه به دوربین‌ها شون ایمان آورد. پس، دیگه نیازی نیست که برای ساخت یه فیلم سینمایی یا یه ویدیوی آموزشی، میلیون‌ها تومن هزینه کنیم. فقط باید یه سری چیزها رو رعایت کنیم تا بتونیم چیز خوبی رو تولید کنیم.

همیشه یاد تون باشه که یه دستاورد حرفه‌ای، همیشه نتیجه‌ی ابزارهای حرفه‌ای نیست؛ بلکه نتیجه‌ی استفاده‌های حرفه‌ای ئه؛ این که شما بتونید با چند تا ابزارها ساده و ارزان، یه چیز حرفه‌ای بسازید. بنابراین، بیش‌تر از این که روی خرید ابزارهای حرفه‌ای تمرکز کنید، باید روی روش‌ها و شگردها تون تمرکز کنید. یکی از موردهایی که می‌شه مثال زد، همین فیلم‌های سینمایی ساخته شده با گوشی موبایل هستن. این فیلم‌ها به ما نشون می‌دن که می‌شه با همین گوشی‌های موبایلی که داریم، فیلم‌هایی بسازیم که هم حرفه‌ای باشن و هم این که فروش خوبی هم داشته باشن!

برای همین، در ادامه‌ی این نوشته، ما می‌خوایم که به چند تا فیلم سینمایی اشاره کنیم که با دوربین موبایل فیلم‌برداری شده‌اند؛ ولی خب، قبل از نام بردن از فیلم‌های سینمایی، بهتر ئه که کمی درباره سخت‌افزارها و نرم افزارهایی صحبت کنیم که در ساخت اون فیلم‌ها، نقش اصلی رو داشته‌اند.

1- دوربین موبایل و ابزارهای جانبی خوب

همون طور که گفته شد، اصلی‌ترین ابزار فیلم‌برداری اون‌ها برای ساخت فیلم‌های سینمایی، موبایل بوده که البته به جز فیلم زیتون (Olive) که با گوشی نوکیا N8 فیلم‌برداری شده، بقیه‌ی فیلم‌های سینمایی ساخته شده با گوشی موبایل از گوشی‌های آیفون استفاده کرده‌اند. البته موبایل‌های جدید اندرویدی هم قابلیت‌های فوق العاده‌ای دارن. بعضی موبایل‌ها مثل هوآوی P20 (با سه لنز بسیار حرفه‌ای) یا سامسونگ S9، در صدر برترین موبایل‌ها (یعنی بالاتر از آیفون X و پیکسل گوگل) قرار دارن. البته در سال‌های جدید، حتماً گوشی‌هایی به بازار می‌آن که دوربین خیلی بهتری دارن.

در کل، با یه دوربین 8 مگاپیکسلی می‌شه یه ویدیوی خوب و یه دوربین 13 مگاپیکسلی می‌شه یه ویدیوی فوق العاده ساخت (البته به شرط رعایت بقیه‌ی چیزها و باکیفیت بودن دوربین موبایل). البته باید این رو هم بگم که در این فیلم‌ها، از لنزهای حرفه‌ای دوربین مثل Anamorphic Adapter ساخت شرکت Moondog Labs استفاده کرده‌اند؛ ولی خب، اگر ما می‌خوایم که فقط ویدیوهای آموزشی بسازیم، بهشون نیازی نداریم. همچنین در این فیلم‌ها، از استدی‌کم یا سه پایه‌ی فیلم‌برداری و دستگاه بیرونی ضبط صدای فیلم (مثلIrin Strauss ) استفاده شده.

2- برنامک یا اپلیکیشن فیلم‌برداری حرفه‌ای در موبایل

ولی در این فیلم‌ها، در هنگام فیلم‌برداری، از برنامک‌ها یا اپلیکیشن‌هایی استفاده شده که توانایی دوربین‌های گوشی موبایل رو چند برابر می‌کنه و در واقع، امکاناتی مثل دوربین‌های حرفه‌ای رو بهشون می‌ده. می‌شه این جوری گفت که تقریباً در همه‌ی این فیلم ها از برنامک FiLMiC Pro برای فیلم‌برداری استفاده شده که البته Cinema FV5 هم اپلیکیشن فوق العاده‌ای هست که می‌شه استفاده کرد. این اپلیکیشن‌ها و به‌ویژهFilmic Pro ، دقیق‌ترین تنظیمات کنترل فوکوس، نوردهی،ISO یا حساسیت، سرعت شاتر، رنگ و دمای رنگ رو داره. بنابراین، به سادگی می‌شه در هنگام فیلم گرفتن در شرایط گوناگون، از تنظیمات این برنامک‌ها (اپلیکیشن‌ها) استفاده کرد.

3- یه گروه حرفه‌ای و باتجربه

بنابراین، وقتی که آدم، فیلم‌های سینمایی ساخته شده با گوشی موبایل رو می‌بینه، دیگه به دوربین گوشی‌ها ایمان می‌آره و به این نتیجه می‌رسه که می‌شه از اون‌ها برای ساخت ویدیوهای آموزشی یا فیلم‌ها هم استفاده کرد. البته این رو هم به یاد داشته باشید که یه گروه حرفه‌ای، اون فیلم‌های سینمایی رو ساخته‌اند و فقط دوربین موبایل، تاثیرگذار نبوده.

بنابراین، اگه شما هم می‌خواید که فیلم‌ها و ویدیوها تون رو با گوشی موبایل تون بسازید و یه کیفیت فوق‌العاده هم داشته باشن، باید چیزهای دیگه‌ای رو هم بدونید؛ برای نمونه، این که چطور نورپردازی کنید؟ چطور کادربندی کنید؟ چطور اجرای خوبی روبروی دوربین داشته باشید؟ چطور صدابرداری کنید؟ چطور ویدیو تون رو تدوین کنید؟ و… که ما در کارنتا خب، تلاش می‌کنیم که همه‌ی این‌ها رو در دوره‌ها و آموزش‌های گوناگون، با جزئیات آموزش بدیم.

ولی خب، حالا بریم سراغ سوال اصلی مون؛ این که در این چند سال گذشته، کدوم فیلم‌های سینمایی با دوربین گوشی فیلم‌برداری و ساخته شده‌اند؟

گروه کارنتا علاوه بر آموزش راه‌اندازی و مدیریت یه کسب‌وکار اینترنتی، در اجرا هم به کسب‌وکارهای اینترنتی کمک می‌کنه. مثلاً اگر شما در شهرستان قرچک هستید، می‌تونید از خدمات مربوط به طراحی سایت در قرچک استفاده کنید. البته در شهرستان‌های دیگه هم خدمات می‌دیم؛ مانند طراحی سایت در پاکدشت، طراحی سایت در فردیس، طراحی سایت در ملارد، طراحی سایت در اندیشه، طراحی سایت در شهریار، طراحی سایت در شهرری، طراحی سایت در ورامین

1- فیلم سینمایی High Flying Bird (2019)

کارگردان این فیلم، یکی از برنده‌های اسکار، یعنی استیون سودربرگ ئه که تا حالا چند تا فیلم سینمایی رو با گوشی موبایل ساخته و اکران کرده. این فیلم را کارگردان هالیوودی برنده اسکار، استیون سودربرگ ساخته است.

سودربرگ، جدیدترین فیلم اش (یعنی High Flying Bird) رو هم با آیفون 7 فیلم‌برداری کرده. فیلم «پرنده‌ی بلند پرواز»، محصول سال 2019 با سرمایه‌گذاری نتفلیکش و آیفون ساخته شده.

بهترین فیلم‌های سینمایی ساخته شده با گوشی موبایل
بهترین فیلم‌های سینمایی ساخته شده با گوشی موبایل

در ویدیوی زیر، شما می‌تونید تریلر فیلم «پرنده‌ی پرواز بلند» رو ببینید.

2- فیلم سینمایی Unsane (2018)

این فیلم رو هم استیون سودربرگ (کارگردان هالیوودی برنده اسکار) ساخته. مدت زمان این فیلم، یک ساعت و ۳۸ دقیقه هست که با آیفون ۷ پلاس و با کیفیت 4K فیلم‌برداری شده. سودربرگ در یه مصاحبه‌ای می‌گه: «کاش در ۱۵ سالگی، یه آیفون داشتم تا تجربه‌های فیلم‌سازی خودم رو زودتر آغاز می‌کردم». سودربرگ در مصاحبه دیگه‌ای به ایندی‌وایر می‌گه: «کار با موبایل آیفون ساده هست. به همین دلیل، تبدیل به وسیله‌ای شد که کل بازی فیلم‌سازی رو تغییر دادم. من به قابلیت گوشی آیفون، به عنوان یه تجربه رهابخش در فیلم‌سازی نگاه کردم».

فیلم سینمایی Unsane (2018)
بهترین فیلم‌های سینمایی ساخته شده با گوشی موبایل

در ویدیوهای زیر، شما می‌تونید تریلر فیلم «دیوانه» و مصاحبه با عوامل فیلم رو ببینید.

3- فیلم سینمایی Tangerine (2015)

فیلم نارنگی به کارگردانی شان بکر (Sean Baker)، یکی از پربحث‌ترین فیلم‌های جشنواره فیلم ساندنس ۲۰۱۵ بود. بکر با توجه به بودجه‌ی کم، فیلم رو با استفاده از سه آیفون ۵ ساخت. نشریه Hollywood Reporter فیلم نارنگی رو فیلمی روان، با نوعی زیبایی قابل توجه توصیف کرده که فیلم‌ساز مستقل اون، با کم‌ترین امکانات، به خوبی از پس زرق و برق اون بر اومده.

فیلم سینمایی Tangerine (2015)

4- فیلم سینمایی And Uneasy Lies the Mind (2014)

این فیلم رو ریکی فشیمن (Ricky Fosheim) با آیفون ساخته. مدت زمان این فیلم، یک ساعت و ۳۰ دقیقه و با اپلیکیشن  Filmic Pro فیلم‌برداری شده. کارگردان فیلم می‌گه: «داستان، خلق‌وخو و روح درونی شخصیت‌ها، بیش از هر دوربین سنتی دیگه‌ای با موبایل قابل ارائه بود».

5- فیلم سینمایی I Play With The Phrase Each Other (2013)

این فیلم هم یکی دیگه از فیلم‌های ساخته شده با گوشی موبایل ئه. موضوع این فیلم سیاه و سفید، یه مکالمه طولانی با موبایل ئه. ظاهراً اولین فیلم هنری ئه که با موبایل آیفون فیلم‌برداری شده. جی آلوارز  (Jay Alvarez) کارگردان این فیلم یک ساعت و پنجاه دقیقه‌ای ئه.

6- فیلم سینمایی Snake Oil (2014)

فیلم “روغن مار” یکی دیگه از فیلم‌های بلند سینمای ایران ئه که توسط علیرضا داوودنژاد و با موبایل آیفون ساخته شده. مدت زمان این فیلم، یک ساعت و ۱۵ دقیقه هست.

7- فیلم سینمایی This Is Not A Film (2011)

“این فیلم نیست” شاید جزء اولین فیلم‌های بلند سینمای ایران باشه که با موبایل آیفون فیلم‌برداری شد. “این فیلم نیست” ساخته مشترک جعفر پناهی و مجتبی میرطهماسب ئه و مدت زمان اون، یک ساعت و ۱۵ دقیقه هست. این فیلم در جشنواره‌های فیلم کن، فستیوال فیلم نیویورک، جشنواره بین‌المللی فیلم ورشو نمایش داده شد.

این فیلم در جشنواره‌ی صوفیه بلغارستان جایزه ویژه یونسکو رو دریافت کرد. همچنین، به عنوان یکی از ۱۵ نامزد اولیه‌ی دریافت جایزه اسکار بهترین مستند در سال ۲۰۱۱ انتخاب شد. امتیاز «این فیلم نیست» در سایت معتبر راتن تومیتوز 98 از 100 و در سایت متاکریتیک 90 از 100 و در سایت IMDB  5.7 از 10 هست. احتمالاً اگه موبایل دوربین‌دار وجود نداشت، جعفر پناهی هرگز نمی‌تونست این فیلم رو بسازه.

8- فیلم سینمایی Olive (2011)

Olive (زیتون) اولین فیلم بلند سینمای دنیا ئه که در سال ۲۰۱۱ همه‌اش با موبایل نوکیا  N8فیلم‌برداری شد. مدت زمان این فیلم، یک ساعت ۲۹ دقیقه و توسط یک کارگردان ایرانی به نام هومن خلیلی ساخته شد.

بنابراین، وقتی که فیلم‌های سینمایی ساخته شده گوشی موبایل رو بررسی می‌کنیم، هم به دوربین گوشی‌های موبایل ایمان می‌آریم و هم این که ساده‌تر می‌تونیم به پرسش، پاسخ بدیم که آیا با موبایل می‌شه فیلم سینمایی یا ویدیوی آموزشی ساخت؟

منبع: ایده گرفته از وبسایت تصویرپرداز (tasvirpardaz.com)
پیشنهاد: طراحی سایت در قرچک

5 از 3 امتیاز

نویسنده

  • شهاب الدین دهنوی
  • شک نکنید که من برای تک‌تک محتواهای کارنتا زمان می‌ذارم تا بتونم چیزهای درستی رو بهتون آموزش بدم؛ چون آموزش‌های سطحی و پراکنده، به درد هیچ کسی نمی‌خوره و آدم رو بیش‌تر گمراه می‌کنه. اگر شما هم محتواهای من رو دوست دارید و براتون مفید بوده، می‌تونید با انتخاب یکی از گزینه‌های زیر، من رو مهمان کنید:

دیدگاه و امتیاز تون رو بذارید

اگر می‌خواید که بعداً بتونید همه‌ی دیدگاه‌ها تون رو ببینید و پیگیری کنید؛ پیشنهاد می‌کنیم که اول، به حساب کاربری تون وارد بشید و بعد، کامنت و امتیاز بذارید. البته با این کار، یه کد تخفیف 20 درصدی رو هم برای اولین خرید تون دریافت می‌کنید.

Leave a reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>