برای استفاده بهتر از سایت، به حساب تون وارد بشید
سلام. چند روز پیش، به پیشنهاد یکی از دوستان، پیج اینستاگرام شون رو بررسی کردم و الان میخوام که دربارهی نتیجهی اون بررسی با هم صحبت کنیم.
مهمترین سوال ایشون این بود که چرا کسانی که ایشون رو دنبال میکنن یا باهاشون ارتباط میگیرن، اونهایی نیستن که میخوان. در واقع، کسانی که به ایشون مراجعه میکنن، کسانی نبودن که ایشون میخواستن. ایشون، یه خانم آرایشگر بودن و برای کار آرایشگری شون هم یه پیج اینستاگرام داشتن و چند ماهی بود که فعالیت هم داشت.
نکتهای که من میخوام توی این ویدیو بگم، فقط مخصوص فعالیت توی اینستاگرام نیست؛ این نکته برای تولید محتوا توی همهی بسترها و پلتفرمهای اینترنتی درست ئه و باید اون رو رعایت کنیم؛ فرقی هم نمیکنه که ما یه وبسایت داشته باشیم یا یه اپلیکیشن یا یه کانال تلگرام یا هر چیز دیگهای.
حالا بیایم سوال مون رو یه بار دیگه بررسی کنیم: «چرا کسانی که به ما مراجعه میکنن، کسانی نیستن که ما میخوایم؟». در واقع، این سوال، خودش، دو تا سوال ئه. یعنی باید روی دو تا مورد فکر کنیم:
۱- این که مخاطبهای ما چه کسانی اند؟ یعنی ما دقیقاً میخوایم که چه کسانی به ما مراجعه کنن؟
۲- این که چرا اون مخاطبهای مد نظر مون، به ما مراجعه نمیکنن؟
پس، قبل از این که این سوال رو بررسی کنیم که چرا اونها به ما مراجعه نمیکنن، اول، باید مشخص کنیم که اصلاً ما میخوایم که چه کسانی به ما مراجعه کنن؟ یعنی اون مخاطبهای هدف ما، دقیقاً چه کسانی هستن؟ چه ویژگیهایی دارن؟ چه چیزهایی نیاز دارن؟ آیا اونها رو به طور دقیق، میشناسیم؟
بعد که این رو برای خودمون مشخص کردیم و فهمیدیم که هدف مون از راهاندازی اون پیج اینستاگرام یا وبسایت یا اپلیکیشن، دقیقاً چی ئه و برای چه کسانی ئه؟ حالا باید بیایم یه چیز دیگه رو با هم بررسی کنیم. این که تولید محتوای ما، به چه صورت ئه؟ ما چه جوری داریم تولید محتوا میکنیم؟ چه نوع محتوایی رو داریم تولید میکنیم و به مخاطبهای خودمون، نشون میدیم؟
حالا، شاید سوال تون این باشه که چرا باید محتوا مون رو بررسی کنیم؟ چون توی فضای سایبر و مجازی و کسبوکارهای اینترنتی، ما با محتواها مون داریم با مخاطبها مون، ارتباط میگیریم. توی کسبوکارهای اینترنتی، معمولاً با مخاطبها مون، ارتباط مستقیمی نداریم و اونها، فقط دارن محتواهای ما رو میبینن. پس، مخاطب ما، اون جوری ما رو میشناسه که ما داریم خودمون رو بهش معرفی میکنیم و اون جوری با ما رفتار میکنه که ما توی محتواها مون، ازش میخوایم.
اگر مثلاً شما یه محتوای شوخ و طنز از خودتون منتشر کنید، کاربرهای شما به این نتیجه میرسن که شما، یه فرد شاد و شوخ طبعی هستید و اگر یه محتوای سیاسی رو منتشر کنید، اونها به این نتیجه میرسن که شما یه کار سیاسی دارید یا به سیاست، علاقه دارید. پس، در واقع، این که ما چه کسانی رو جذب خودمون کنیم و اونها چطور ما رو بشناسن و با ما رفتار کنن، به محتوای ما بستگی داره. در واقع، مهمترین نکته این ئه: «کسبوکارهای اینترنتی، هیچ چیزی به جز محتوا نیستن».
پس، فکر میکنم که الان یه خرده برامون روشن شد که چرا کسانی به سراغ ما میآن که ما نمیخوایم. چون محتوای ما، داره اونها رو جذب میکنه، یا این که شاید هنوز تکلیف مون با خودمون روشن نیست که مخاطبهای هدف ما دقیقاً چه کسانی هستن؟ و شک نکنید که هیچ عامل و دلیل دیگهای نداره.
مقصر، مردم و اون کسانی نیستن که به ما مراجعه میکنن؛ مقصر، ما هستیم که داریم جوری رفتار میکنیم که اون ها رو جذب میکنیم. بنابراین، اگر این مورد، برای شما هم پیش اومده، به جز خودتون، دنبال مقصر دیگهای نباشید. توی بیرون از خودتون و فعالیت ها تون، دنبال مقصر نگردید.
اون پیج اینستاگرام رو هم که من بررسی کردم، دقیقاً به همون نتیجه رسیدم که ایشون، از کار آرایشگری شون و از تخصص شون، محتوای خاصی رو منتشر نکردن و در واقع، اون پیج، تبدیل به یه پیج شخصی شده بود و ایشون فقط از خودشون با ژستهای مختلف، عکس گرفته بودن و منتشر کرده بودن. عکس از سفر، عکس از مهمونی، گفتن از خاطرهها و بقیه چیزها. برای همین بود که کسانی به ایشون مراجعه میکردن که مرتبط نبودن و از ایشون، سوالهایی رو میپرسیدن که نامرتبط بود؛ درخواست دوستی میدادن، سوالهای شخصی میپرسیدن و بقیهی چیزها.
ولی خب، محتوایی که دربارهی تخصص ایشون (یعنی آرایشگری) باشه، توی پیج شون نبود. یعنی اون محتوایی که مخاطبهای هدف شون رو ترغیب کنه که برای کار آرایشگری با ایشون ارتباط بگیرن یا مثلاً برای نوبت گرفتن، به ایشون مراجعه کنن، وجود نداشت. برای همین بود که کسانی به به ایشون مراجعه میکردن که مرتبط نبودن و فکر میکردن که با پیج یه شخص در ارتباط هستن، نه یه پیج کاری.
بنابراین، فرقی نمیکنه که بستر یا پلتفرمی که شما دارید روش کار میکنید، چی ئه؛ این که یه وبسایت دارید یا یه اپلیکیشن یا هر چیز دیگهای. اگر کسانی که به شما مراجعه میکنن، اونهایی نیستن که میخواید یا واکنش خاصی به شما و کسبوکار شما ندارن، مطمئن باشید که دلیل اش، محتوایی ئه که شما دارید منتشر میکنید؛ حالا اون محتوا میتونه یه نوشته باشه یا یه تصویر یا یه صوت یا یه ویدیو.
پس، اگر شما یه جور دیگهای، محتوا بسازید و برنامهی تولید محتوا تون رو تغییر بدید، اون مخاطبها تون هم، خود به خود، فیلتر میشن و تغییر میکنن و کسانی به سراغ تون میآن که مخاطب هدف تون هستن.
دیدگاه و امتیاز تون رو بذارید